Grytekluter spesial

Det hele startet før jul, når jeg satt og strikket på et par grytekluter i rødt og hvitt med reinsdyrmønster. Min svigerinne sa at de trengte sånne på hytta, men de kunne ikke være røde og hvite siden det var fargene til den «andre byen». De må være blå og hvite!

Begynte å tenke på hva slags mønster jeg kunne bruke da … fikk sjekket opp hva logoen til byen var og tittet litt på den. Tok utgangspunkt i den og begynte å tegne mønsteret på et ruteark. Tilslutt var det ferdig:

Jeg tok utgangspunktet i dette og begynte med første forsøk som ble seende sånn ut:

Det ble veldig løse tråder og lange områder med løse tråder. Fant ikke noen god måte å hekte de opp på heller, så jeg ble ikke veldig fornøyd med første forsøk. Den er jo fullt brukendes selv om  jeg ikke likte hvordan den ble så han far i huset fikk den 🙂

Da måtte jeg jo prøve på nytt, og da var fokuset at jeg ikke måtte få for store områder med lange løse tråder. Og så bestemte jeg meg for at tårna må være blå. Og slik ble den:

Var ikke helt fornøyd med mønsteret på denne heller, men den var utvilsomt mye bedre enn første forsøk. Men alle gryteklutpar må jo bestå av to så da satte jeg i gang med en ny en. Fant ut at det ikke gjør noe om det er litt forskjellig utseende på de, så jeg måtte prøve ut litt mer.

De ble jo ikke så gæli synes jeg, men det er litt forskjellig småtteri jeg har lyst til å korrigere på, men det får bli om det er noen flere som ønsker disse gryteklutene.

Her ser du paret som de ble, det er lettere å se forskjellene mellom de. 

Men mottakerne var veldig fornøyde med gryteklutene og det «liger mi» 🙂

 

15 kommentarer til «Grytekluter spesial»

 1. Så flink du er. Skjønner att det er flere som er flink med å lage mønster. Du og torstein som eksempel. Du skal vere godt fornøgd med desse. Kjempefint

 2. Nå måtte jeg titte flere ganger her,,for er jo en Sarping jeg også. Så dette har du sannerlig klart med glans. Ble knallfine og mottakeren må jo bare bli henrykt over disse gryteklutene:-)) Da antar jeg du har familie her nede i Sarpsborg? En fortsatt fin påske til deg:-))

 3. Greta:
  Hehe … jeg lager litt mønstere på pc’en og tilpasser mønstere 🙂 Det er jo kjempegøy det. Og ikke minst se etterpå om det ble slik man ønsket 🙂
  Takk takk 🙂

 4. Hobbystua:
  Hehehe … jeg er gift med en skjebring og vi er stadig vekk i Særp og besøker familien hans og venner av oss 🙂
  Takk takk, de var veldig fornøyd. Min svigerinne får ikke lov å bruke de av kjæresten… de kan jo bli tilsølt med tomatsaus … som jo er rød!!!
  Jeg sier bare at de kan vaskes på 60 grader og skal brukes 🙂

 5. Fredrikstad 😉 Tror kjæresten hadde slått opp hvis jeg hadde heklet Sarpsborg-grytekluter 😛 Toppen av forræderi i hans øyne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *