Nytt prosjekt på gang

Jeg holder på med flere ting samtidig hele tiden, og innimellom så dukker det opp noe som ikke var planlagt, men som jeg prioriterer.

Etter å ha fått nyss om en nært forestående familieforøkning, så ble det et lite ekstraprosjekt som måtte tas nå :-), innimellom en tunika og noen pulsvarmere.

Og nå passet det jo veldig greit å holde på med noe som en ikke må passe på for mye telling og mønster. Denne helgen er jeg med på DIS-Norge, Slekt og Datas tillitsmannskonferanse og skal høre på flere forskjellige interessante foredrag. Det går jo fint å følge med på skjermen og det som blir sagt samtidig som jeg hekler et enkelt mønster 🙂

Nå har jeg tatt fram heklenåla og skal prøve meg på et mønster som jeg aldri har prøvd før. Det ser ganske enkelt ut. Eneste «ulempen» er at mønsteret er på engelsk så jeg brukte litt tid på sjekke oversettelsene av standarduttrykkene i hekling for å være litt forberedt. Prøvde først et mønster, men det fikk jeg ikke til! Så da ble det til at jeg fant et annet som jeg fikk til med en gang … så greit og enkelt at jeg allerede på første runde tilpasset til passende antall spisser som jeg ønsket i stedet for opprinnelig 12!. Nemlig et babyteppe i Ripple Round teknikken. Det er et bølgemønster men det går rundt i ring istedet for frem og tilbake.

Jeg har valgt fargene i hvitt, grått og blått da jeg har fått visse hint 😉 Jeg syntes de passer fint sammen 🙂 Det blir jo spennende å se når teppet blir ferdig, hvordan det faktisk blir!

Jeg skal lage en enklere versjon med 8 spisser på teppet, men her ser du illustrert litt forskjellige tepper med den effekten:

http://www.google.no/imgres?imgurl=http://www.myrecycledbags.com/wp-content/uploads/2009/04/rr.jpg&imgrefurl=http://www.myrecycledbags.com/2009/04/17/blue-round-ripple-afghan/&h=650&w=747&sz=112&tbnid=0Nb0jNf-lxZlsM:&tbnh=90&tbnw=103&prev=/search%3Fq%3Dripple%2Bround%2Bafghan%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=ripple+round+afghan&usg=__6EbN1-areQOrSfvs018N3HHsSV4=&docid=vz2Sq7KfADueMM&hl=no&sa=X&ei=qppyUdkBxcvgBNGigdAE&ved=0CDEQ9QEwAQ&dur=763

 Hva synes dere? Hørtes det ut som en god idé? Det er i hvert fall gøy å hekle det det, og ikke minst se at det går ganske radig framover 🙂

Ha en flott lørdag! 

 

2 kommentarer til «Nytt prosjekt på gang»

 1. så kjekt med innlegg fra deg att. Lenge siden no. Dette teppet blir sikkert kjempelekkert. Flinka som hekler på engelsk :D. Holder emg til Norske mønstre eg da.
  Høres veldig intresant ut det seminaret da. Kos deg

 2. Greta:
  Tusen takk Greta 🙂 Det har dessverre vært ganske travle hverdager i det siste så det har ikke blitt så mye tid til håndarbeid. Og da får jeg jo ikke gjort noe ferdig og da har jeg ingenting å lage blogginnlegg om …
  Har prøvd meg et par ganger før på engelsk mønster, det vanskeligste er å bli kjent med begrepene, men når jeg har forstått de så går det greit. Men foreløpig bare enkle mønstere, har ikke turt å prøve meg på de mer avanserte.
  Det er veldig interessant, mye spennende å plukke opp for en slektsforsker. Og så er det jo gøy å treffe folk med felles interesse og ikke minst utveksle erfaringer og tips 🙂
  Ha en riktig fin lørdag! Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *