Kakebakst til konfirmasjon

I dag startet vi med å vaske kjøkkenet kl 8 i morges. Vi måtte jo sørge for at kjøkkenet var fritt for glutenforurensing. Jeg startet med å lage marengsbunnen til Pavlovaen som vi skal ha:

Deretter fortsatte jeg med eplekaka:

Her ligger de på rekke og rad 😉 1 stk. gulrotkake, 1 stk. sjokoladekake (surmelk) og 1 stk. Toro Langpannemiks 🙂

Sønnen hadde sine ønsker om hvilke kaker vi skulle ha i konfirmasjonen og de ønskene har han fått oppfylt. En god venninne av meg har i tillegg stilt opp med iskake med dajm. Og den var laktosefri!

Alle kakene vi har laget er glutenfrie og alle er laktosefrie unntatt sjokoladekaka (surmelk).  Så her skal alle kunne spise nesten alt 😉

Glasuren/smørkremen pluss vaniljekremen til kakene blir ordnet i morgen tidlig, så det blir en tidlig start i morgen og på meg 🙂 Det er jo godt for alt som er ferdig 🙂 

 

4 kommentarer til «Kakebakst til konfirmasjon»

  1. Dere er veldig nøyaktig når det gjelder fritt for glutenforurensing. Må man vere så kjempenøyen? Flink du er med all kakebakingen. Noe for ein kvar smak der vil eg tro. Lykke til

  2. Greta:
    Jeg har en venninne som hvis hun får et minste spor av gluten i seg så er hun dausjuk i 2-3 dager. Så man må absolutt være kjempenøye med det. Noen kan kanskje tåle spor av gluten, men det beste er å sikre seg helt 🙂 Takk takk 🙂

  3. Da må man vere nøye ja. HAr tenkt å vere striks med emg sjølv og gluten også ei stund. Eg spsier jo ikkje mye av det, men når eg skeier ut å spiser kake, som på 17. mai. får eg så vondt i magen. Kan jo hende att ledda resgerer også, men det er jo litt verre å sei. Er mye karber i både glutenfritt og gluten mel. Så eg får holde emg unna alt sammen og lage min egen mat. HA ein fin dag

  4. Greta:
    Glutenfritt er jo stort sett bare stivelse. Det som nok er det greieste er å holde seg til lavkarboen 😉 Etter at mannen begynte med glutenfritt så har det hjulpet bra på leddene hans 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *