Utrolig hvor lite som skal til …

Dagen i dag startet med baking av en porsjon pepperkaker, og etter det så fant jeg fram alle nissene. Nå har jeg og lisjemor gått rundt i stua og plassert nisser og julepynt rundt omkring. Noen ting fant sine faste plasser og noen ting fikk nye plasser. Men synes jo resultatet ble bra jeg da 🙂 Julemenneske som jeg er …

Til 1. søndag i advent byttet jeg silkebånd på lyslyktene som jeg heklet til konfirmasjonen til eldstemann:

og da ble de seende sånn ut:

Syntes de gjorde seg veldig bra som advents-lyslykter 🙂

Nå som tiden er inne til å bytte fra lilla til rødt, så måtte jeg jo bytte til røde silkebånd 🙂 Og da ble lykten en fin jule-lyslykt synes jeg 🙂

Med tente lys så synes jeg absolutt at disse passer inn i julehuset her.

Det var en baktanke når jeg lagde lyslykt-trekket at jeg skulle kunne bytte det ut etter årstider og høytider. Men at det ikke skulle mer til før de passet godt inn i høytiden, det hadde jeg ikke tenkt over. Å skifte et bånd virker ikke som mye endring, men jammen meg utgjorde det en ganske stor forskjell 🙂

Har tatt noen få stemningsbilder fra stua nå i kveld. Det eneste som gjenstår av pynting her i huset nå er juletreeet som skal pyntes den 23. desember.

Dagen har gått fort og jammen meg var det blitt skumring når vi var ferdige med all pyntingen.

Måtte til slutt ta med et bilde av en god gammel nøtteskål. Denne husker jeg at sto framme og var fylt med nøtter hver jul i alle år fra jeg var liten. Og det blir den fremdeles brukt til. Det er vel den aller eldste julepynten jeg har. Denne har jeg tatt godt vare på og jeg håper at jeg skal kunne ha den i mange mange år framover også 🙂 Den har fått litt ekstra nissepynt i år … Om ikke lenge blir den fylt opp av masse julenøtter 🙂

Har du tatt vare på julepynt som du husker fra barndommens jul? 

 

 

 

 

15 kommentarer til «Utrolig hvor lite som skal til …»

 1. Det er heilt sant. er ikkje så mykje som skal til før ein får rette stemningen. Det vart fint med røde silkebånd. Artig nøtteskål. Har ikkje noko gammel slik nei. HAr berre ting som vi har skaffa oss medan vi ahr vore saman. Noko begynner jo å verte gammalt av det da, men ikkje noko spes som eg kan ta frem. Ha ein fin kveld

 2. Lyslyktene dine er nydelige og jeg er helt enig med deg. Utrolig hva litt fargeforandring gjør 🙂
  Ha en fortsatt fin kveld 🙂
  Klem fra Engla

 3. Er så nydelige trekkene du har heklet og smart og bruke hvitt og heller bare bytte bånd etter høytid og sesong. Ser rett så koselig ut hos deg,og det er nå det er hyggelig og pynte litt ekstra. Syntes nøtteskålen var en artig sak,og den bringer sikkert med seg mange gode minner.-) Ha en fortsatt herlig tid og snart er det jul:-))

 4. gretashobby:
  Takk Greta 🙂
  Du har nok sikkert mye julepynt med en historie bak 🙂 Og ikke minst mye minner 🙂 Har nok noen minner knyttet til noen ting mer enn andre, mye pga av at min mor pyntet med disse tingene og at jeg har gode minner fra barndommen! Takk det samme 🙂

 5. Hobbystua:
  Tusen takk 🙂 Det var i hvert fall enklere enn å hekle i alle fargene, men ser ikke bort fra at jeg gjør det etterhvert også 🙂
  Ha en flott tid framover du og 🙂 Jammen meg begynner det å nærme seg 🙂

 6. ritahobbyfoto:
  Denne har jeg funnet på selv etter eget hode, men starter med en bestemorrute som blir tilpasset lyslykt-glasset i str før jeg hekler «veggene» 🙂

 7. Oi! Det er en fin ide med å bare skifte band. Skal prøve å hekle i hvite farger. Jeg har brune og blå farger som jeg fikk for noen år siden.
  God jul til dere:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *