På pinnen 13. januar 2014

Jeg startet på et opp strikkeoppdrag i helgen 🙂 Jeg skal strikke fingervanter med vottetupp og det skal bli spennende for det har jeg aldri gjort før.

Søkte litt rundt og fant en oppskrift som passet godt med garnet jeg hadde bestemt meg for, nemlig Merino Extra Fine (Drops). Oppskriften fant jeg her: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=117&d_id=26&lang=no og den er faktisk basert på Merino Extra Fine … så der hadde jeg flaks 🙂

Nesten ferdig med første fingervante …

Her er selve fingervanten ferdig. Den stripen som synes på håndflata skal brukes som basis til vottetuppen 🙂

Og så er jeg i gang med fingervante nr. 2 …

Er godt fornøyd med mitt første forsøk 🙂 Litt putl med fingrene, men det gikk over all forventning. Ganske radig å strikke. Gleder meg til å prøve meg på vottetuppen og se om den blir som jeg håper.

Jeg har bevisst valgt å strikke glattstrikk på fingrene samt at vottetuppen skal være i glattstrikk. Syntes ikke det så så veldig fint ut med vrangbordstrikk på fingrene og vottetuppen som oppskriften viser. Så langt så synes jeg at det valget var riktig 🙂 Så gjenstår det å se når jeg får strikket vottedelen 🙂

Hva holder du på med i kveld?

#fingervanter #strikket #votter

8 kommentarer til «På pinnen 13. januar 2014»

 1. Kule fingervanter – og veldig praktisk med vottetupp 🙂 Jeg strikker på en setesdalsgenser med lang vrangbord – den har jeg holdt på med lenge og NÅ er det på tide å få den ferdig 🙂 Ha en fin kveld videre!

 2. majessysslerier:
  Det er veldig praktisk med vottetuppen 🙂
  En kommer til et punkt hvor en føler en må bli ferdig med noe, jeg hadde det sånn når jeg rundet et år siden jeg startet på genseren min 🙂 Kos deg videre med Setesdalsgenseren din. Regner med at vi får se bilde når den er ferdig 🙂
  Ha en fin kveld videre du og 🙂

 3. fjellgeitbundingen:
  Takk skal du ha 🙂 Det var en av grunnene til at jeg valgte det garnet før jeg fant oppskriften. Det gir veldig god struktur og ikke minst passform 🙂
  Høres ut som en veldig god ide! Kos deg med alt sammen 😉

 4. Så flotte dei blir. Hamsker er greit å strikke, men aldricstrikket vottetupp. Kanskje d3t også må på lista mi. Veldig rin var dei og fort går det. Her gpr det i buksebein i kveld. Strikker med samme garn vennen. Det er no berre herlig da. Ha ein fin kveld videre snuppa.

 5. Du er nok tålmodig som har gått på et slikt oppdrag,for meg så hadde det vært håpløst tror jeg. Tenke seg og strikke opp for hver finger da,,men smarte fingervanter/votter er det. Så det er her den nydelige fargen blir brukt,var spent på hva du skulle strikke av det:-)) Må du ha en fortsatt god kveld og uke og litt kos med strikkepinnene.-)

 6. Hobbystua:
  Det var det det turkise garnet var beregnet til 🙂 Det er småpirkete, men en ser jo resultatet fort da, og det liker jeg 🙂
  Ha en flott lørdags kveld 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *