Håndarbeidscafe :-)

På lørdag ble det arrangert håndarbeidscafe på Birkeland. Har savnet et sånt tilbud lenge, så dette måtte jeg jo bare få med meg 🙂

Fant ut at det var greit å ha et håndarbeid som jeg ikke måtte telle så veldig mye på, regnet med at det ville bli litt skravling også …,  derfor ble fingervantevottene lagt til side og jeg tok med en annen bestilling som jeg har liggende 🙂 Valget falt på et bunadssjal i svart ullgarn som jeg skal strikke for en veldig god venninne 🙂

Det er en del jobb med det, bl.a. siden det starter med 600 masker … og så skal det felles 2. hver og 3.hver rad, samt at det skal være et hullmønster innimellom også … så det er ikke bare bare å strikke etter kun oppskriften. Har derfor skrevet opp hvilke rader jeg skal strikke sånn og når jeg skal strikke sånn, og så bruker jeg en tusj og stryker ut etterhvert som jeg har strikket ferdig radene. Det gjør det mye lettere å holde oversikten 🙂

Siden det er snakk om at jeg starter med hele 600 masker så tar det sin tid å strikke en omgang, så det går ikke så himla fort til og begynne med. Men etterhvert så blir omgangene kortere og kortere jo lenger opp på sjalet jeg kommer 🙂 Bruker merketråden i midten for å passe på fellingene der. Maskemarkørene er satt inn pr. 50 masker. Det er utrolig kjedelig å ha lagt opp en haug med masker og så må en hele tiden telle på nytt for en detter ut av tellinga …

Garnet som brukes denne gang er PT2. Det er et litt tykkere garn enn det jeg har brukt på de andre bunadssjalene jeg har strikket.

Når jeg er ferdig så vil sjalet se ca. sånn ut:

Det var en utrolig hyggelig håndarbeidscafe hvor jeg traff noen jeg kjente og andre jeg ikke kjente 🙂 Som en av jentene sa: «Dette ble akkurat så koselig som jeg hadde håpet det skulle bli». Nå håper jeg at det ikke blir så lenge til neste cafe 🙂

#strikket #bunadssjal

4 kommentarer til «Håndarbeidscafe :-)»

  1. så kjekt da at det ahr starta opp slik kafe og at du syns det var kjekt. Da får vi håpe detblir oftere ja. Det var eit lekkert sjal. varmer nok godt over bunaden det. Eg har fått at min bunad no, mene g har cape til bunaden min. så bør eg vel gå ned eit par kg kanskje for at den skal sitte som eg vil den skal.
    Har jobb ei stund med det sjalet foresten. Men det blir nok skikkelig lekkert. gleder emg til sommeren, da har eg tenkt å treffe deg.Syns det er på tide at det klaffer no. Stor klem fra emg

  2. gretashobby:
    Ja, det tar sin tid det sjalet, men det er jo veldig gøy å se at det vokser da 🙂
    Så flott da! Vi må jo få til et treff 🙂
    Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *