På pinnen 13. januar 2014 – fortsettelsen …

Det har gått litt smått den siste uken med håndarbeidet. Det ble en hektisk uke med diverse aktiviteter, overtidsjobbing, trening osv. Det var ikke mye tid igjen på kvelden til håndarbeidet, men heldigvis så løsnet det på fredagen 😉

Hadde en liten pause fra fingervantevottene når jeg var på håndarbeidscafe på lørdagen, men på kvelden var jeg i gang igjen med de igjen:-) Det er ikke så enkelt å skulle strikke fingre og telle når en sitter og skravler samtidig … noen håndarbeid krever litt mer konsentrasjon enn andre … hehe.

Jeg har fått ferdig den andre fingervanten også. Synes det er greit å få strikket de rimelig kjapt etter hverandre, sjansen er mye større for at det blir tilnærmet like i størrelsen. Det ble litt telling av rader men det gikk utrolig bra. Hører rykter om at Magic Loop løser det problemet, men har ikke kommet helt til det enda …

Og da var tiden kommet til å begynne på vottetuppen:

I løpet av søndagen greide jeg å få strikket ferdig vottetuppen på fingervante-vott nr. 1!  Er veldig godt fornøyd 🙂

Synes faktisk at vottetuppen gjorde seg i glattstrikk i stedet for vrangbordstrikk som mønsteret viser på bildet her (bildet er kopiert fra garnstudio.no: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=117&d_id=26&lang=no) Tuppen som stikker ut i toppen av votten er hempen som den skal kneppes i når vottetuppen ikke er i bruk.

I kveld starter jeg på vottetupp på nr. 2 🙂 Og så håper jeg at garnet til par nr. 2 snart kommer 🙂

#fingervanter #fingervantevott #strikket

 

 

10 kommentarer til «På pinnen 13. januar 2014 – fortsettelsen …»

 1. Skal si det blir flotte finger-votter du strikker. Må være kjekke og bruke for noen i yrker som jobber ute i kulden. Men flink er du som har gått på dette. Tiden er nok et problem for mange med yngre barn og som skal på diverse treninger og korøvelser ,,så skjønner deg godt at det blir mindre tid til mye annet. Fortsatt fin kveld:-)

 2. Hei. Er veldig enig med deg. Det var mye finere i glattstrikk enn i varmagbordstrikk. Så bra at du valgte å gjere det om. Er greit å ikkje bli forstyrra av hyggelig samver og skravling når ein skal strikke fingre ja. Blir kjempefine desse. Lurer på om eg ikkje må strikke eit par fingervanter i helga. Men uten den der tuppen. Monika ønska seg noen, men eg sa at det vart ikkje før til høsten, men det er jo for gale er det ikkje?
  At tida ikkje strekker til til alt du vil gjøre, skjønner eg godt. Eg rekker ikkje alt eg skal og bør gjere. Og eg ahr ikkje barn boende heime. Og ikkje ahr eg betalt jobb heller. Så kossen skal du rekke det.Syns du får gjort utrolig masse eg. Kos deg mes trikketøyet i kveld. klem

 3. Hobbystua:
  Takk skal du ha 🙂 De var faktisk ikke så vanskelige å få til. Litt putling med fingrene, det blir jo smått, men ellers over all forventning 🙂
  Ha en flott kveld 🙂

 4. gretashobby:
  Takk Greta 🙂 Hehehe … det er nok ikke den beste kombinasjonen nei … litt kjedelig å måtte rekke opp igjen dagen etter 😉 Det er jo sånn det er av og til, hvis du har mye bestillinger som du har frist på så må en jo bare ta det når en får tid 🙂
  Tusen takk Greta, det var veldig hyggelig sagt 🙂 Takk takk. Det skal jeg 🙂 Ha en flott kveld
  Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *