På symaskina uke 18 – 19 ….

I det forrige innlegget mitt fortalte jeg om det siste lappeteknikkprosjektet jeg har holdt på med den siste uka …. (http://hekleriogra.blogg.no/1399408743_behov_for_stoff_stoff.html)

Torsdag 1. mai var jeg klar til å kutte stoff og sy 🙂 Utstyret er på plass 🙂

 

Når jeg skal sy lappeteknikk så blir alle bord på stua tatt i bruk. På spisestuebordet står symaskina klar til innsats, der ligger også diverse tilbehør og stoff 🙂 På salongbordet ligger skjærematta med kniv osv. Strykebrettet med strykejernet står klart til innsats på gulvet …

Valget falt til slutt på Log Cabin varianten som heter Courthouse Steps (Tinghustrappa) som ser slik ut:

Courthouse Steps Quilt Block and Quilt Pattern

(Bildet er kopiert fra http://quilting.about.com/od/blockofthemonth/ss/Template-Free-Courthouse-Steps-Quilt-Block-and-Quilt-Pattern.htm)

 

Etter en god stund med stryking av stoff og oppdeling så ligger de nå klar til sammensying. 

 

Etter sammensying av første blokk kom jeg til at stripene ble for brede, så jeg sprettet opp den og kuttet ned på bredden på strimlene. Jeg landet på 4 cm bredde på stoffet 🙂 Og det ble akkurat passe 🙂

Det er sikkert noen observante som har lagt merke til at det er noen av stoffene jeg handlet inn som ikke er kuttet for bruk. Etter mye utprøving med farger og valg av tema, så ble noen av de luket ut og lagt til side til et annet prosjekt en annen gang 🙂 Kjekt å ha 😉

 

#Lappeteknikk #LogCabin #CourthouseSteps #Bomullsstoff #Teppe

 

10 kommentarer til «På symaskina uke 18 – 19 ….»

 1. Spennende, så flink du er!
  Fikk symaskin i bursdagsgave for snart et år siden jeg, men har ikke turt å ta den ut av esken enda 🙂

 2. Engla:
  Tusen takk 🙂
  Hehehe … kjøpte min for 2,5 år siden, men det er først nå i høst at jeg brukte den for første gang … men blir mer og mer fornøyd med den 🙂 Den er en del mer avansert enn den jeg hadde som bare hadde nyttesømmer 🙂
  Du må ikke la det gå for lang tid 😉

 3. Lisbeth Pedersen:
  Jeg synes faktisk ikke det er vanskelig, men synes mer det du holder på med er vanskelig 🙂 Liker rette linjer osv., selv om jeg ikke alltid får alt like rett 🙂

 4. Jeg også syr mest rette linjer. Når jeg syr på eks de blomstene, hjort…..så er de først klippet ut i vlisofix, det er et ark med lim på begge sider. Et fantastisk produkt, har du prøvd det?

 5. Lisbeth Pedersen:
  Ja, brukte det på en duk på et kurs jeg var på med Patricia Idén for noen år siden 🙂 Fungerer veldig bra. Men hadde helt glemt den muligheten 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *