Juletradisjoner kan være så mangt ;-)

Vi har laget oss noen juletradisjoner opp gjennom årene, noen basert på barndomsminner og noen fordi vi følte for det. Det er ikke så mange gangene noen ting skal gjentas før det er en tradisjon, så som at jeg de siste årene har endt opp med å steke krumkaker på lille-julaften … hehe … og jammen meg følger jeg opp den i år 😉

En tradisjon som mannen har fått ansvar for er en liten haug med nisser (piperenser-nisser) som skal plasseres ut i huset. I fjor måtte vi lage noen nye da vi satt igjen med 5 stk … Så frøkna og jeg hadde oss en runde og lagde opp slik at vi tilsammen hadde 21 stk. De fleste i rødt, men noen fikk litt andre farger også 😉

Gubben plasserer disse ut rundt om i huset, han forteller ikke hvor han setter de 🙂 Det er blitt en liten sport i å finne alle nissene så fort som mulig. Det er ikke alle år vi har funnet alle nissene, så plutselig i mai kan vi kanskje ha fått øye på en liten nisse sittende på et bilde eller ett eller annet sted. Og derfor har det blitt noen mindre for hvert år … for jeg husker jo aldri hvor jeg legger de når jeg finner de langt utpå året.

Lørdag hadde gubben omsider fått ut alle nissene. Da måtte jo både frøkna og jeg ta oss en rundt jeg også for å se om vi greide å finne alle … Det er jo så gøy å se når man vet hvor mange det er og om en har funnet alle …

Har du laget deg dine egne jule-tradisjoner?

Ønsker deg og dine en riktig god jul 🙂

 

#Juletradisjon #Familietradisjon #Nissejakt #Spenning 

 

10 kommentarer til «Juletradisjoner kan være så mangt ;-)»

 1. Vi har noen tradisjoner ja..og det meste er det samme som i barndommen..men nå går vi ikke rundt juletreet lenger..og det gjorde vi alltid da jeg var barn…om vi får barnebarn noen gang får vi ta opp den tradisjonen igjen..
  Så artig det med at mannen plasserer nissene (koselige bilder)..her er det jeg som står for pyntinga..men mannen vasker og støvsuger heldigvis 🙂 …God natt<3

 2. En så artig tradisjon:) kunne tenke meg å lese evangeliet om Jesu fødsel hver jul, men det spørs hvem jeg feirer jul med.
  Ønsker deg en god dag:)

 3. Hehe. Det var sånne nisser eg skulle sjå etter ein dag før her. Såg noe rødt, men trodde ikkje det var nisse hehe. Det var ein artig tradisjon. Og eg skjønner den med å ikkje finne alle når ein pakker ned jula ja. Syns det er lett å glemme vanlig pynt eg, når ula skal pakkes ned.
  Du har det jammen fint eller dere har det fin. vi har vår egen lillejulaftans tradisjon. Vi spiser grøt med mandel i. AKsnkje ikkje så uvanlig. Men alle får mandel og mandelgave som T har fiksa. Bortsett fra den til seg da. Det er nok bare til dei som er her på besøk da. eller som vi er på besøk hos som får mandelgave.
  Ønsker deg og dine ei fnatastisk jul. Stor juleklem fra meg

 4. Så koselig det er at Dere holder på gamle tradisjoner og disse smånissene er jo fine og sette fra seg hvor som helst. Tror jeg har det litt som deg der at røde nisser sitter på blomster og rundt på bilder også videre. Men tror ikke vi har noen spesielle tradisjoner igjen her i huset for når en har en voksen datter som har flyttet ut for lengst og har sin egen lille familie så blir det ikke det samme lenger. Men selv om vi blir bare vokse her i morgen så må julenisseluen på når vi deler ut pakker:-) Vil få ønske deg og dine en fredelig og god jul med masse kos og gleder:-) Klem fra Marianne:-)

 5. annebe:
  Har kun gått rundt treet i fbm med juletrefester jeg.
  Det er jeg som står for det meste av rengjøring og pynting til jul Mannen står for julematen 😉
  Ønsker deg og dine en flott jul 🙂

 6. gretashobby:
  Hehehe .. det stemmer det Greta 😉
  Takk, er ganske godt fornøyd så langt 🙂 Det gjør vi også på lillejulaften 🙂 Her er det ungene som får mandelen pluss den største «ungen», min far 😉 Marsipangris med eller uten sjokolade er alternativet her 🙂
  Takk takk 🙂 Det samme ønskes deg og dine 🙂

 7. Hobbystua:
  Det forandrer seg sikkert når barna flytter ut, men foreløpig er det noen år igjen enda. Så koselig med lua da 🙂 Ha en riktig flott julaften Marianne 🙂 Stoor klem 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *