En av hver ….

Jeg har kost meg litt med å se på forskjellige mønstere til grytekluter i jula. Jeg begynte på et mønster som heter «Hjertelig jul» laget av Bitta Mikkelborg. Det er i boken Kluter – Strikking hele året. Tanken var en julegave, men jeg fant ut at jeg bare skulle kose meg med det strikket.

Fikk gjort ferdig hoveddelen, men ventet med å lage kanten. Her om dagen fikk jeg lyst til å fortsette og la opp med motsatte farger av den første. I går kveld fikk jeg festet tråder og heklet kant på gryteklutene … og jeg syntes de ble flotte … 

Men det ser jammen meg ut som det er størrelsesforskjell på disse her … og når jeg tenker meg om så skulle det ikke forundre meg om jeg rett og slett har strikket med pinne 3,5 på den første og pinne 3 på den andre … Æsj! Så irriterende! Det kan jo faktisk se sånn ut på bildet nedenfor

Jaja … da blir det to sett i stedet for ett da 😉 Jeg må bare huske på hvem jeg skal bruke pinne 3 og 3,5 på 😉

#HjerteligJulegryteklut #Bittami #Kluteboken #MandarinNaturell #Grytekluter

8 kommentarer til «En av hver ….»

 1. Hei. Dei var kjempe fine. Men dt spørs om du må strikke to til. Men det gjer du fort. Her skal eg kose strikke sjsl i kveld. Vi tar heilt rolug feiring. Nyttprs klem til deg og til V

 2. Greta:
  Tusen takk Greta 🙂 Ja, som den perfeksjonisten jeg er så blir det nok to til ja … forhåpentligvis i riktig størrelse 🙂 Det blir bare kosestrikk eller hekling i kveld på meg også. Vurderer å begynne på strikkejakka som jeg skal lage til meg selv …
  Det blir en helt rolig feiring her hos oss også. Det er bare oss og lisjefrøkna heime 🙂 Et riktig god nytt år til deg og T 😉 Klem

 3. Heisan:-) Du har strikket flotte grytekluter og i så herlige klare farger. Men hva om du prøver og stryke ut litt på den minste eller så lager du sikkert et par til. For mønster for deg ser ikke ut til og være noe problem og få til:-) Men skjønner godt at slikt er irriterende når en legger ned jobb på det. Flotte er dem alle sammen og jeg takker for at du legger ut link til mønster. Har nemlig ikke profil på FB så jeg går nok glipp av mye . Håper du har en fin kveld og her er det stilt og rolig og vi har kost oss selv. Så ET RIKTIG GODT NYTT ÅR TIL DEG OG DINE….og takk for at jeg har blitt kjent med deg her. Gode klemmer fra Marianne:-)

 4. Hobbystua:
  Takk Marianne 🙂 Har bare bestemt meg for å lage et sett til i tilsvarende størrelse … kom helt sikkert til å irritere meg på de uansett .. hehe … kjenner meg godt nok til å vite det 😉
  Skal notere meg det bak øret, hvis jeg kommer over noen fine mønstere 😉
  Takk i lige måde! Et riktig godt nytt år til deg og dine Marianne! Klem

 5. Likte veldig godt disse gryteklutene. Kjempe flotte farger og mønster. Skjønner godt frustrasjonen av å ikke få de like, men du er jo så flink til dette så du er nok ferdig med et nytt par på nullkommaniks 🙂

  1. Tove fredly:
   Tusen takk 🙂 Jeg har bare tatt utgangspunkt i et gensermønster på Setesdal og regnet ut i fht hvor mange masker jeg må ha på gryteklutene 🙂 Og så strikker jeg rundt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *