Årets første ferdige prosjekt … prøve?

Da jeg var på strikkefestival i høst så kjøpte jeg inn noe Naturgarn fra Viking. Det skulle brukes til et sitteunderlag som gubben skulle ha i kajakken som jeg fortalte om i dette innlegget: http://hekleriogra.blogg.no/1414932635_fabrikkutsalg_er_farl.html

Nyttårsaften fant jeg fram garnet for å begynne på et sitteunderlag. Men da kom gubben med et nytt ønske.Han trengte noen tova sokker som han kunne ha utenpå tørrdrakta når han padlet så han holdt varmen på beina.

Jeg søkte litt på nett, men fant ikke en oppskrift som ga meg et skikkelig svar i fht størrelse. Men jeg fant et som jeg tilpasset til den størrelsen jeg tror jeg må 🙂  http://postkjellaren.blogspot.no/2012/10/tova-tfler.html

Derfor satte jeg i gang med en prøvesokk 🙂

Den ble veldig stor, men den skal jo toves så det blir spennende å se hvordan den blir til slutt …

Gubben fant et annet bruksområde for den 😉

Da var det  bare å hive den i vaskemaskinen. Oppskriften anbefalte å vaske den på vanlig program med 60 grader med en dongeribukse og litt grønnsåpe. Siden jeg ikke har erfaring med dette så fant jeg ut at jeg fikk prøve det 🙂

Resultatet ble slik:

Den ser fremdeles stor ut, men den skal jo være utenpå sokker og tørrdrakta, så da er det jo greit at det er litt romslig. Gubben ble veldig fornøyd med prøvesokken Så nå gjenstår det å bestille inn mer garn til en sokk til samt til sitteunderlaget. Jeg brukte 4 1/2 nøste på pinne 7 til denne.

Ha en flott fredags kveld 🙂

#TovaSokker #Vikinggarn #Naturgarn #Prøvesokk

14 kommentarer til «Årets første ferdige prosjekt … prøve?»

 1. Så spennende da. Fargerik utenpå sokker det der. Ser han likte den den var tova også. Likt han å ha den på hode ja. Han er den samme gamle, unskyld unge V. hehe.
  Ok garn å strikke av ogsa da og prisen var den ok også?

 2. Greta:
  Hehehe … han er den samme ja ,-)
  Garnet var tykt, men helt greit å strikke av. Det kjentes mykt ut 🙂 18 kr nøstet er ikke så galt, det er ordinær pris. Tror jeg kjøpte det for 10 kr nøstet på tilbud 🙂

 3. Slike strikka eg fleire par av til julegåver, alle ville ha. Eg kjøpte eit hefte der oppskrifta sto og brukte fritidsgarn. Det å bruke grønsåpe i vaskemaskina er visst ikkje heilt bra og det tovar like godt med vanleg vaskemiddel. Den gjorde seg som luve og. :-))

 4. Oldemorbloggen:
  Takk for tipset 🙂
  Det visste jeg faktisk ikke. Hva er det som gjør at det ikke er bra for vaskemaskina?
  Takk, skal hilse og si det 😉

 5. Aller først vil jeg bare få si at grønnsåpe ikke er bra for maskinen,den fjerner visst naturlige oljer som driver trommelen. Så selv bruker jeg bare vanlig vaskemiddel og tar det på 40-60gr. Men for mange som stadig tover og bruker grønnsåpe så er det nok ikke bra. Men mannen din har fått fine tova sokker som garantert vil varme godt ,og artige farger også. Da kan du se hvor han går veit du,,hihi:-)

 6. Hobbystua:
  Ok. Da får jeg bruke vanlig vaskemiddel på neste sokk da 😉 Hehehe .. er nok ikke på kaia jeg nei … holder meg heime med håndarbeidet i stedet 😉
  Ha en flott kveld!

 7. Jeg har skrevet et innlegg med litt info om toving (hvis du ser på innlegget under strikkeoppskrifter interiør). Det er inne grader eller såpe som tover, men bevegelse. Er du uerfaren anbefales det på begynne med 30 grader, da det er en litt mykere vask enn 60 gradersvasken. Bedre å Tove 2 x på 30 enn 1 x på 60 og få det Stein hardt. 🙂
  Kjempe fine farger, lekkert garn altså!! Og fin sokk. Må lage nr 2 også da 🙂

 8. Strikketid:
  Da skal jeg stikke innom og se på det 🙂 Takk for tipset 🙂
  Sokken ble tovet på 60 grader, og det ble perfekt i henhold til gubben 😉
  Nr. 2 skal lages, men jeg må få bestilt mer garn først 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *