Frem fra glemselen for en liten stund …

I dag fikk symaskina komme fram fra glemselen på loftet for en liten stund. Den har jeg faktisk ikke brukt siden i begynnelsen av mai.

Vi kjøpte noen dobbeltdyner for mange år siden på IKEA. Men alle doble sengesett vi har kjøpt etterpå er veldig mye større enn de dynene vi har. I utgangspunktet har jeg snakket om å sy inn noen av settene, men den har sittet litt langt inne … det er et pes …

Nå hadde jeg fått nok av disse sengesettene hvor dyna forsvinner, så jeg tok fram symaskina. Brukte dyna til å måle hvor mye jeg skulle fjerne på hver side og sydde sømmmer og klippet vekk overskuddet.

Det ble litt stoffrester her ja! Dette tar jeg vare på da det er bomullsstoff som jeg kanskje kan få bruk for i fbm lappeteknikken 😉

Nå skal jeg finne fram strikketøyet og plante meg foran tv’en for en stund.

Kjøpte meg noe Big Merino garn på salg under Merinomaniaen i høst. Fortalte om det i dette innlegget http://hekleriogra.blogg.no/1412621712_merinomania__farlige_.html

Nå fant jeg ut at tiden var kommet til å begynne på en av jakkene som jeg skal lage til meg selv. Det er jo noe jeg kan holde på med innimellom … eller hele tiden. Det blir nok helst det første – har jo lyst til å lage litt forskjellig 🙂

Jeg har sett litt rundt for å finne en jakke som har en litt romslig fasong. Jeg falt for denne jakken som jeg fant på www.garnstudio.com

Bilde lånt fra Garnstudio.com –  og oppskriften finner du her: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=158&d_id=1&lang=no

Satte meg ned og la opp masker til den på fredags kveld og hadde så vidt kommet i gang før jeg skulle på venninnestrikkeprat i går. Valgte derfor å la dette ligge hjemme og ta et annet håndarbeide med meg. Dette var definitivt ikke håndarbeid for skravlings.

Fikk satt meg ned i går ettermiddag og fikk kommet i gang med mønsteret. Utrolig mye telling for å få med seg alt den første runden. Nå har jeg kommet så langt at jeg har fått første svingen på noen av flettene så nå går det heldigvis litt greiere 🙂

Er veldig spent 🙂 Og gleder meg også til å få den ferdig 😉

Ha en flott søndag! I morgen er det full hverdag med skole og jobb osv.

#Symaskin #Stoffrester #Garnstudio #Drops #Big Merino #Langjakke #Flettestrikk

12 kommentarer til «Frem fra glemselen for en liten stund …»

 1. Wow! Den jakken kunne jeg også tenke meg å ha, men jeg blir nok pensjonist før jeg klarer å bli ferdig for jeg strikker dom en skilpadde og ikke skjønner mønsteret:)

 2. foreignerat50:
  Hehehe .. kanskje det 😉
  Det går i hvert fall radigere etterhvert med mindre masker og etter å ha fått inn mønsteret en gang 😉

 3. Så flink du er da. HAdde nok gitt opp eg ja. Men så har eg ikkje symaskin heller.
  Den jakka er så fin. AHr sett på den noen ganger også. Er bare ikkje blitt at eg laga den. Blir den ikkje veldig tjukk i big merino. Den er jo beregna på karisma. Tenkte evetuelt å prøve den ekstra fin eg da. Spent på å høre korleis di blir.
  Ja i morra er det tilbake til normalen. Da er det trening på emg og jobb på T. Jobb på meg også. Skal begynne med jobb strikk att. Blir ein overgang sidn eg har hatt han heime heile jula. Venner seg til kvardagen at også heldigvis. God uke til dere

 4. Oldemorbloggen:
  Det synes jeg og, men lurer litt på hva jeg har begitt meg ut på … Men jeg trenger en sånn jakke, så da får jeg bare strikke en 😉

 5. gretashobby:
  Takk 🙂 Nei det var jo for gæli å gi det opp også 😉 Men det ble ikke gjort veldig nøyaktig måltaking osv altså …
  Det synes jeg og. Det er nok mye jobb med den. Er veldig spent på hvordan den blir. Ja, det er litt tykkere garn enn Karisma, men jeg prøver. Er jo greit med en litt tykkere jakke også. Den andre jakka jeg etterhvert skal strikke skal lages med Cotton Merino 🙂 som jo er tynnere.
  Det er kun sønnen som har fri i morgen. Vi andre skal avgårde på jobb og skole, og så er det i gang igjen. Kjenner litt på at jeg ikke er helt klar enda 😉 Men det går seg til 🙂 Ha en flott uke Greta 🙂

 6. Har sett på den jakken selv, men ikke kommet så langt at jeg har begynt å strikke den. Du får legge ut et bilde når den er ferdig. Du er jo så flink med strikkepinnene så den blir helt sikkert kjempe fin 🙂

 7. hobbyz:
  Tusen takk 🙂 Bilde kommer når den er ferdig og kanskje underveis også … hehe … må jo ha noen innlegg i mellomtiden 😉 Tar litt tid før den blir ferdig! Ha en flott helg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *