Valmue

Sist søndag hadde jeg behov for å strikke noe som jeg visste kunne bli fort ferdig. Må innimellom ha sånne prosjekter innimellom når jeg holder på med et stort prosjekt som krever en del tid.

Da fant jeg fram kluteboka mi og lette fram til en klut jeg syntes så fin ut.

Den uka var det også 30% på alt garn fra Europris og jeg benyttet muligheten til å kjøpe Tuva-garnet på tilbud. Det er mange som sier at det er godt til kluter så da måtte jeg jo teste det 🙂

Kluten er strikket på pinne 3,5.Den kjentes veldig god og myk ut 🙂

Vet ikke helt om mønsteret kom så godt fram så jeg viser to bilder i håp om at en får et inntrykk av mønsteret.

Siden dette var en garntype jeg ikke har prøvd før fikk jeg mannen til å teste kluten i bruk, deretter har jeg vasket den i vaskemaskinen og tørket den i tørketrommelen. Og han er fremdeles godt fornøyd med kluten, så da blir det nok flere kluter som blir strikket i Tuva 🙂

#Bittami #Kluteboka #Valmue #Tuva

14 kommentarer til «Valmue»

 1. For et nydelig mønster! Men suger kluten nok til seg under bruk? Har ikke prøvd å strikke kluter da jeg er redd det blir tykt og trekker lite til seg.

 2. De var fantastisk flotte, har ikke prøvd å strikke i Tuva garn, men nå gav du meg en ide 🙂
  Har forresten bare strikket kjøkkenkluter til nå, men det var i et bomulls garn som jeg ikke vet hva heter for det var noen rester som har lagt en god stund. De var fantastisk gode i allefall 🙂
  Hva heter kluteboken din? tror jeg må ha meg en slik 🙂

 3. Veldig fin klut vennen. Eg brukte Tuva mye før, men var ikkje heilt fornøgd med det ganet etter at eg hadde prøvd andre. Syns det var litt verre å få vridd dem opp nok og få den til å suge opp nok. Det beste garnet syns eg er søstrene sitt eller mandarin petit i dobbel strikk. Men det erj jo smak og behag sjølvsagt. Dei blir jo ibllige i Tuvagarnet spes når det er på tilbud.
  Da får eg gå videre til neste innlegget ditt. 🙂

 4. hobbyz:
  tusen takk 🙂 Bare hyggelig! Jeg har vanligvis strikket i Bomull Sport, men synes de blir litt harde, så jeg gikk over til Mandarin Naturell. Måtte jo prøve Tuva 🙂
  Boka heter Kluter – Strikking hele året og er skrevet av Bitta Mikkelborg 🙂 Er veldig populær 🙂

 5. gretashobby:
  Har ikke prøvd søstrene sitt enda. Syntes det virket litt hardt når jeg sjekket opp garnet i butikken.
  Det blir de, men tror vel egentlig at søstrenes og Tuva ligger sånn omtrent i samme prisklassen. Mandarin Petit er vel nesten dobbel pris i forhold. Derfor bruker jeg kun det til spesielle ting sånn som kjolen 🙂

 6. Dette er et godt garn som bare blir bedre og bedre etter bruk og vask. Så selv er det favorittgarnet jeg bruker på kluter og også grytekluter. Ikke er det for tynt og ikke for tykt:-) Og fin klut har du strikket og når mannen er fornøyd så gå for dette garnet du. Søstrene Grene garn er tynt og det syntes jeg er fint og bruke til duker blant annet.-))

 7. Hobbystua:
  Så Søstrene Grenes er tynnere? Ja, da blir jeg nok å fortsette med Tuva. Har brukt Mandarin Naturell, men synes kanskje det blir litt tynt.
  Godt å høre at det blir bedre og bedre 🙂

 8. Nei søstrene sitt garn er ikkje tynnere. Det er nok tykkere elelr like tykt. Eg bruker p nr 3,5 når eg strikker dem. Men skjønner at eg og MArianne har forskjellig oppfatning av garnet. Så du må nok teste det ut sjølv. Eg er hvertfall ikkje i tvil kva eg liker best hehe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *