Ferdige speidervotter

Det har ikke blitt så mye strikking denne uken. Så da jeg skulle på Låven til Sol og Knut på lørdag så tok jeg med strikketøyet for å få strikket ferdig votten. Men da jeg skulle ta fram strikketøyet så fant jeg ut at jeg hadde glemt oppskriften. Så da ble det ikke noe strikking på votten da … Men en hyggelig ettermiddag i lag med to veldig trivelige og håndarbeidsglade damer ble det allikevel. Og det ble litt godt bakverk fra Sol også 😉

I dag fikk jeg satt meg ned med vottestrikket og fikk strikket ferdig selve votten (nr. 2). Slik ble fremsiden på nr. 2.

Og slik ble baksiden på vottene seende ut. Og til min store glede … det ble ikke to venstretomler eller to høyretomler!! Men en av hver 🙂

Så da var det bare å begynne med knotearbeidet med å strikke tomler på barnevotter. Det blir litt knotete å skulle strikke 20 masker rundt og rundt på strømpepinner, men det går jo fort siden de er en del mindre enn voksne votter. Litt prøving måtte det bli underveis for å være sikker på at de var lange nok.

Her er de avbildet på lisjefrøknas hender:

Lisjefrøkna var veldig fornøyd siden vottene passet perfekt. Og hun gleder seg masse til å bruke disse på speideren i morgen. 

Vottene er strikket i Drops Merino Extra Fine på pinne 3 og 3,5 mm. Er veldig glad i dette garnet, synes arbeidet blir så fast og fint, og samtidig blir det så mykt og deilig. Oppskriften finner du her: http://www.kmspeider.no/Strikk+dine+egne+speidervotter.d25-SxdnOZG.ips#gsc.tab=0 

Ønsker deg og dine en riktig flott uke.

 

#Speidervotter #Drops #MerinoExtrafine #Strikking #Votter

16 kommentarer til «Ferdige speidervotter»

 1. Så gøy! Fine! Hvor gammel er jenta? Skal hun på speiderleir i Birkenes til sommeren? Hvis vi fortsetter i speidern fremover, torr jeg at jeg må bestille noen par fra deg frem mot jul 🙂

 2. ravn73:
  Tusen takk 🙂 Hun er 9 år 🙂 Har ikke hørt om den speiderleiren, men sannsynligheten er vel ganske stor siden det er lokalt 😉 Det er bare å si i fra 🙂

 3. Det er kretsleir for Sørlandet krets, men hun er vel bare i småspeiderne så sikkert et år for ung. Min gutt er for liten, han er jo bare seks. Men vi vil kanskje dra en tur å se, bare for å hente litt speiderinspirasjon 🙂

 4. Kjempefine votter 🙂 Med tøff tekst 🙂 Jeg kan ikke strikke votter. Eller jeg har aldri prøvd da… kanskje jeg kan 😀

 5. ravn73:
  Ok. Ja hun er i småspeideren nå fram til høsten, da rykker vel de opp.Men hun har ikke nevnt noe om det, så de er nok kanskje for små nå.
  Vi må nok følge med litt ja 🙂

 6. frodith:
  Tusen takk 🙂 Det er faktisk ikke så vanskelig å strikke votter, men det kan jo virke vanskelig for de som ikke kan strikke. Prøvde meg tidlig på votter, og det gikk fint. Synes egentlig at votter er ganske kjapt og greit å strikke.
  Kanskje du må prøve deg en gang 😉

 7. Må nok prøve det. Jeg har strikket gensere og luer, og heklet tunika og kjole og en haug med vesker… Men votter og sokker, aldri prøvd..

 8. frodith:
  Har du strikket gensere og luer så får du til votter og sokker også 🙂 Sokker er ikke det jeg strikker så veldig gjerne … hehe … synes det er litt kjedelig å strikke det. Er ikke i tvil om at du greier det 🙂 Er mange flotte oppskrifter rundt omkring 🙂

 9. DER ligger problemet mitt skjønner du, jeg ORKER ikke oppskrifter, gjør alt på frihånd… Får få noen til å vise meg litt muntlig, og lage mine egne vrier 🙂

 10. Så fine de ble,de blir hun nok glad i 🙂 Så de fine klutene du laget gave i forrige innlegg også 🙂 Skulle ønske jeg ikke hadde så mye vondt i nakken og kunne drevet mer med håndarbeide 🙂 likte godt det før..men får håpe det bedrer seg etterhvert…
  Høres kos ut på den låven og med servering av bakst også ,blir det jo skikkelig hyggelig vil jeg tro 🙂 Klem fra meg 🙂

 11. annebe:
  Tusen takk 🙂
  Tror jeg hadde gått på veggen hvis jeg ikke hadde kunnet drive med håndarbeid …
  Krysser fingrene for at det kan bedre seg slik at du kan gjøre det du har lyst til 🙂
  Det er utrolig koselig med Låven 🙂 De har åpen kafe den første lørdagen i mnd hele året. En koselig arena for håndarbeidscafe 😉

 12. Skikkelig fine votter. Skjønner godt at frøkena var fornøgd med desse. Er enig i at det er eit nydelig garn å strikke av. Du har vore flink å fått det veldig jamnt og fint. MAsse arbeide på desse.
  HAr ikkje strikket selbuvotter i det garnet enno. Bare Falske selbu. hehe. Deilig vottegarn ja. Og da skal ho jammen ikkje bryse hvertfall. Stolt førken som går på speideren i dag. HA ein super dag. Klem 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *