Noe så inn i hampen irriterende!!!

Det er noe så inn i hampen irriterende … ikke minst frustrerende!

Strikket en nydelig lue i et fantastisk deilig garn til min datter – fortalte om den her: http://hekleriogra.blogg.no/1419027554_litt_flere_julehemmel.html

Lua hadde nå et lite behov for en vask, og klok av erfaring så fant jeg det mest skånsomme programmet jeg fant og valgte til med å skippe sentrifugeringa for at den ikke skulle tove ….

Og så ble resultatet sånn!

Det er jo nesten til å grine av! Kan ikke klær med alpakka vaskes på ullprogram uten å tove? 

Vurderer veldig å selge alt alpakka-garnet jeg har. Jeg vet ikke om jeg har lyst til å lage noe mer i alpakka ull.

Det er nemlig ikke første gang jeg har opplevd at produkt med alpakkaull har tovet. Første gang var Skappelgenseren min som fikk en kort karriere. Den andre var en lue i ren alpakka som jeg hadde strikket til mannen.

#Alpakka #Toving 

20 kommentarer til «Noe så inn i hampen irriterende!!!»

 1. Det eg vasker i alpakka tover ikkje. Vasker det på ullprogrammet på maskina mi. Troe det er veldig skånsomt
  Så irriterende da. Skjønner du er lei da. Ein tung har eg tiva. Men det var ei luw som vart vaska på vanlig 40 g. Med vanlige klede. Den tovet masse. Den var strikket llst og var alpakka mini. Syns synd på deg og dattra. Klem til trøst

 2. Nei og nei ..den fine lua og nå har den blitt til en liten tovet og ufin lue. Har ikke peiling på det garnet du har brukt men tror alpakka garn har en tendens til og tove seg. Og du har jo vært uheldig med flere ting som du har strikket som har blitt ødelagt så det er tydelig at alpakka garnet ikke er egnet for og strikke saker som ikke skal toves FRIVILLIG. Du får bruke resten av garnet ditt til og tove tøfler votter eller sitteunderlag så får du brukt det opp til noe som skal toves. Uheldig var du selv med en forsiktig vask så kan ikke skylde på det heller. Men du får strikke en ny lik lue og bruke annet garn så blir sikkert frøkna glad også:-)

 3. Uff, veldig kjedelig. Brukte du Milo da? Jeg vasker ikke ofte sånne ting, de får lufte seg maks, noen vask, men uten sentrifuge, bare håndkler rundt etc. Lærte av mamma 🙂 Men det var veldig synd med den da, alt blir jo ødelagt sånn tovet 🙁 Det var synd da.

 4. gretashobby:
  Kjørte det på silkeprogram og 30 grader så trodde det skulle gå fint denne gangen. Ville jo absolutt ikke gjøre samme tabben en gang til …
  Takk Greta 🙂

 5. Hobbystua:
  Den passet ikke på hodet til jentungen en gang … så det var ikke noe å dra i heller. Har brukt 3 forskjellige alpakkagarn på de tingene jeg har greit å tove ufrivillig … så jeg vet ikke hvorfor.
  Ja, kanskje jeg skal bruke det til det i stedet ja … god ide Marianne 🙂
  Må nok bare strikke en ny en ja.

 6. frodith:
  Var skeptisk til å vaske den basert på tidligere erfaringer. Kan jo ikke gå gærnt hver gang … hehe … men det gjorde det igjen …
  Brukte litt vaskepulver. Vasket noen av skjerfene/sjalene mine samtidig.

 7. Uff, så utrolig irriterende. Det er kanskje ingen trøst, men det er ikke sentrifugeringen som tover. Så du kan fint sentrifugere andre ting du vasker på ullprogram. Hva med å ta den med til der du får kjøpt sånt garn og klage? Hva sto det på vaskeanvisningen på magebåndet?

 8. Strikketid:
  Jeg har skjønt at det ikke var sentrifugeringen siden jeg hoppet over den … hehe … en liten trøst, men kjedelig uansett. Sjekket ikke magebåndet før jeg vasket. Tenkte at ullvask gikk uansett og da måtte silkevask være enda mer skånsomt.

 9. Uff ja. Det er utrolig irriterende, det der. Håper du slipper å oppleve det samme, enda en gang. Håper du setter igang med en ny lue. Den var kjempe lekker, har lyst til å strikke en slik selv 🙂

 10. Å nei, så trist. Føler med dere begge. Skjønner at din datter ble skuffet og du irritert. Det var en kjempe fin lue, og en del arbeid har du nok lagt ned i den også, så dette var jo kjempe kjedelig. Har aldri prøvd å strikke i det garnet, men ser jo at det er like greit :-/ Håper du strikker en ny lue, men i et annet garn og legger ut bilde så vi får se resultatet 🙂

 11. Hei!! Jeg har ødelagt masse alpakkastrikk!! Hvilken maskin har du? Jeg har nemlig en Miele til over 11000,- Kommer aldri til å legge så mye peng i en maskin igjen!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *