Det er utrolig gøy med Strikkefestival :-)

Som jeg nevnte i forrige innlegg så reiste jeg og en venninne til Oltedal i Rogaland på fredag for å være med på Viking Strikkefestival.

Vi var med på den første festivalen i oktober i fjor (Strikkefestival 2014) og syntes dette var utrolig gøy og inspirerende 🙂 Vi har gledet oss i lang tid til å reise 🙂

Vi tok oss begge fri på fredagen og reiste tidlig avgårde. Planen var å rekke en tur innom fabrikkutsalget til Sandnes garn. Da vi kom dit så vi at de hadde posesalg på garn til 150 kroner. Så fornøyde med at det klaffet med posesalg!

Jeg må si at jeg hadde ventet litt mer enn det som var av garn på posesalget. Det er ikke så interessant med kløete garn og garn hvor fargen smitter. Fant noe bomullsgarn som kjentes godt og lett ut og i greie farger 🙂 Har noen prosjekter i hodet til det garnet 😉 

God start – har kjøpt garn før vi kom fram til Oltedal 😉

Vi brukte GPS’en til å finne fram til Kongeparken Camping hvor vi skulle bo. Selv om vi var sterkt i tvil på om det faktisk var noen vei enkelte steder og ikke minst kvaliteten på veiene underveis så kom vi fram til hytta og unngikk all ettermiddagstrafikken 🙂 Etter at vi hadde fått pakket ut litt så satte vi kursen for Lafthuset 🙂 Vi ankom Oltedal i øsepøs regn (akkurat som i fjor) 😉

Der ble vi møtt av Garny So-Fina:

Det var så utrolig koselig og komme dit og treffe både arrangørene og ikke minst mange mange kjente fra festivalen i fjor. Vi følte oss skikkelig velkommen og vi følte også at vi var en del av gjengen. Da var det bare å finne seg en fin plass og rigge seg til med strikketøy og litt drikke og kose seg 🙂

Til vår store glede hadde også Lafthuset posesalg av garn 🙂 Ojojojoj …. 

Lørdag våknet vi begge etter en god natts søvn – positivt overrasket over hvor gode sengene var 😉 Men vi var ikke fullt så positivt overrasket over den upraktiske hylla over servanten …

Etter en god frokost og litt strikkekos, begynte det offisielle programmet. Det første var et foredrag av Bjørg Vollan fra Embla Forlag og Karen Marie Vinje, Strikkebok-redaktør. Temaet for dagen var «Hvordan lage strikkebok – fra A til Å – tradisjonsstrikk og kofter. Med litt allsang akkompagnert av Ukulele v/Karen Marie

så fikk vi innblikk i historien til Embla Forlag samt tilblivelsen av Koftestrikk-boka:

Deretter kom turen til Camilla Mollestad, Hekla Design

Hun fortalte om hvordan hun startet med hekling og videre hvordan hun jobber med ideene sine til ferdige produkter. For meg som er utrolig glad i hekling var dette utrolig inspirerende. Gleder meg til å følge henne og hennes design videre 🙂

Etter en god lunsj fikk vi en mannekeng-framvisning av Viking Garn strikkemodeller. Veldig spennende var det med vårens og sommerens modeller – der var det mye spennende og flott! Gleder meg til oppskriftene blir lagt ut.

Resten av ettermiddagen og kvelden koste vi oss med strikking, prat og latter og skikkelig god stemning. Samt en god middag 🙂 Og turene gikk inn og ut av butikken med nye poser stadig vekk 😉 På lørdag var det rundt 50 deltakere i Lafthuset 🙂

Noen ekstra høydepunkt ble det også utover kvelden – bl.a. fikk vi høre at Bjørg fra Embla forlag ble innelåst på samfunnshuset og måtte låses ut. Når Marianne låste henne ut hadde hun vært innelåst i en halv time. Bjørg stilte opp på en «rekonstruksjon» sammen med «fengselsdirektør» Marianne  😉

Et av høydepunktene var Øystein som stilte opp og sang sanger både fra 70-tallet og nyere tid. Veldig flink med en flott stemme 🙂

Det hjalp godt på stemningen det og 🙂

Et annet høydepunkt var påfylling av garn til posesalg – det var utrolig populært 🙂 

Vi har fått strikket/heklet, pratet, kjøpt garn og tilbehør, utvekslet mønstere, tips og erfaringer, og ikke minst fått brukt lattermusklene utrolig godt. 

En stor takk til Marianne Johansen, Rita Skoglund og Tine Ullebust Brekken som har stått for arrangementet. De står på utrettelig og yter en flott service, men godt humør 🙂 De gjør, sammen med deltakerne, festivalen til en flott opplevelse!

De stilte villige opp på et bilde 😉

En stor takk rettes Marianne for lån av bilder. Hun var mye flinkere enn meg til å få tatt bilder i løpet av helgen 🙂 Her avbildet med sin nystrikkede og nymonterte kofte 🙂

Jeg vil absolutt anbefale en tur til høsten strikkefestival som blir helgen 23. – 25. oktober 2015! 

Vi har allerede meldt oss på 🙂 Kommer du?

 

P.S. For dere som kjenner meg og for dere som ikke kjenner meg men lurer på hvor mye garn jeg kjøpte … Jeg kom hjem med 286 nøster totalt. Og etter å ha regnet på det så har jeg totalt brukt ca 1300 kroner på garn i helgen. Så jeg har til og med penger igjen …. hehehe 😉

 

#Strikkefestival #VikingStrikkefestival #Strikkekos #HeklaDesign #EmblaForlag #KarenMarieVinje #Lafthuset #Posesalg #Garnparadis

 

 

 

 

11 kommentarer til «Det er utrolig gøy med Strikkefestival :-)»

 1. Så artig referat du har etter denne helgen i lystig strikke og heklelag og jeg tror nok helt sikkert at dette må være artig og være med på:-) Ser ut som det var en del ivrige damer med hodet ned i kurven etter billig garn,,ja vi som holder på med strikk og hekling så er garn nesten blitt en lidenskap . Men vil tro at du har garn så det holder en god stund nå vel Tone Britt. Og for hvert nøste du strikker opp så blir det enda mer penger på glasset.-) Må le litt av den hylla over vasken for den må jo blitt montert av en som ikke har tenkt på hva den skal brukes til. Må du ha en god natt og en god start på en ny uke enda nærmere våren:-)

 2. Hobbystua:
  Tusen takk Marianne 🙂 Det er veldig gøy å være med på dette ja 🙂 Hehehe .. skulle tru at jeg har nok garn en stund nå, men er det ikke sånn at man aldri får nok … 😉 Må nok kjøpe meg noen store plastkasser nå 😉
  Ja, ikke sant. Vi konkluderte at det måtte være et mannfolk som hadde satt hylla der. Det kunne ikke være en dame som hadde innredningen på det badet … hehe
  En riktig god natt til deg og Marianne 🙂 Og en uke nærmere påske 😉

 3. Koselig å være blant så masse garn og andre strikkeinteresserte da.må jo være supert :)..også er det jo gøy å høre foredrag om temaer man interesserer seg for..og med fin musikk i tillegg skjønner jeg du er fornøyd 🙂 Artig å se de fine bildene 🙂 God natt og fin kommende uke til deg :))

 4. Det så både koselig og moro ut 🙂 Jeg skulle gjerne vært der med et strikketøy, og sett og opplevd alt det der 🙂 Moro. Ha en fin dag med eller uten hekle eller strikkepinner 🙂

 5. Takk for at eg fikk vere med på ein måte på strikketreffet du var på. Hadde vore særs gøy og vore der. Men eg ser av bilda at da må foremen vere god. Ikkje akurat stoler for meg ser det ut til. og beina må vere god form. Men er eg i skikkelig form i høst, så skal du ikkje sjå bort ifra at eg blir med. Lysten er der hvertfall. Men det er leenge til enno. Mykje som kanskje til den tid. Tar bare ein månad i gangen eg.
  Masse herlig garn du ahr fått tak i dag. Foreslår at du elgger alt i ein haug og fotograferer det såvi får sjå kor mye garn det egentlig er. Høres ut som har fått veldig mye for pengene hvertfall. Kva koster ein sånn tur alt i alt med seminarpris og overnatting?. Utenom det du bruker på garn og mat da. Det er jo individuelt.?

 6. gretashobby:
  Det var flere som hadde medbrakte campingstoler så det er ikke noe problem 😉
  Hehe … vet ikke helt om jeg vil ta bilde av alt enda 😉 Kanskje litt og litt …
  Vi betalte 1000 for festivalen og 900 pr. døgn for hytta. Jo flere vi er jo mindre blir overnattings-kostnaden 🙂 Denne gang var vi 2.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *