For et par uker siden skulle datteren og jeg bake noen kaker i fbm mannens bursdag. Det ble bestemt at jeg skulle lage Verdens Beste eller kjent som Kvæfjordkake samt noe som kalles Trines gule suksessbomber og datteren skulle lage muffins.
Siden vi nettopp hadde begynt på en diett fant vi ut at vi skulle erstatte sukkeret med Sukrin.
Jeg satte i gang og pisket til marengsen som skulle være på Verdens Beste. Når jeg skulle putte den oppå røra så fant jeg ut at det var ikke hard marengs … neida, det var noe fluffy greier … Var veldig spent på om kaka este ut litt … men den gang ei. Tror aldri jeg har laget en så flat kake noen som og i hvert fall ikke en så «mislykket» Verdens Beste ….
Måtte ta en liten smak for å sjekke smaken på kaka, og den var ikke så gæli.
Tok deretter og satte i gang og lage den gule kremen til suksessbombene, for den skulle jo rekke å kjøle seg skikkelig ned …
Det gikk rett og slett ikke bra …. Men fortsatte med godt mot, kan jo hende jeg kan redde den … Så jeg fortsatte med den andre delen av suksessbombene, nemlig «kjeksen».
Først måtte jeg male 450 gram mandler – og denne gangen fant jeg en teknikk på Tupperware mandelkverna mi så det gikk faktisk veldig greit 🙂
Deretter pisket jeg marengsen klar
men også den marengsen ble bare fluffy.
Selve kjeksmassen ble så kompakt at jeg ikke kunne bruke en kakesprøyte som det var lagt opp til i oppskriften så da måtte jeg bare legge ut kladder og klappe de flate ..
Prøvde meg med gaffel som du ser, men den hang seg bare fast ….
Siden ingenting egentlig ble slik som det skulle være …. og jeg er vant til å få fine bakverk … så ble jeg sint og lei meg … og var veldig klar for å skippe alt som het kaker til bursdagen … Men en kan jo ikke det!!
Så da var det bare å prøve seg videre …
Vaniljekremen til Verdens Beste ble fin, men passet ikke helt inn med kaka som hadde knekt når jeg skulle overføre den til kakebrettet …
Jeg lagde kremen til suksessbombene på nytt og da ble den heldigvis bra …
Men de så ikke så flotte ut som på bildet …
Heller ikke muffinsene ble så fine og fluffy som de pleier å være og smaken ble ikke den samme heller .. så datteren var heller ikke veldig fornøyd …
Konklusjonen etter å ha smakt på kakene var at det beste var kremen til suksessbombene … Utover det var det eneste som ble vellykket middagsbordet og presangene …. og en av de skal jeg fortelle om litt senere 😉
Har aldri opplevd at Verdens Beste og Muffins skar seg sånn før … og etter å diskutert litt kom vi fram til synderen … for det måtte det jo være … nemlig … Sukrinet!!! Det gir en annen smak og funker ikke til marengs …
Vi var alle enig om at neste gang vi skal lage kake så bruker vi ordentlig sukker!
Ha en flott kveld 🙂
#VerdensBeste #Kvæfjordkake #TrinesGuleBomber #Vaniljekrem #Bursdagsfeiring #Bursdagskos
Det var dumt da..men de så jo ganske gode ut…har aldri brukt sukrin i kaker..men har jo hendt kakene ikke blir helt vellykket for det ..men som regel går det bra :)) Dere svelga det vel ned med masse kaffe da..hehe..Gratulerer på etterskudd til mannen med bursdagen som var :)) Fin helg videre til deg og dine :))
Uffda, det var jo ikke noe gøy, at det skar seg …Men man lærer jo, og fint dere fant synderen 😉
annebe:
De så faktisk ikke så gale ut, men utseendet kan lure en 😉
Det er faktisk veldig sjelden at jeg ikke får til kaker som jeg har laget før, nye vet jeg jo ikke før jeg har prøvd.
Takk Anne 🙂
frodith:
Nei, det var utrolig frustrerende! Hehe … ja det var enda godt … vurderte å legge kakebake-karrieren på hylla 😉
Uff. Gjort akkurat det samme med kvæfjordkaka. Lært den leksa. Av og til går det meste skeis. Men ser godt ut, da.
Tone:
Ja, heldigvis skjer det ikke så ofte 😉 Takk 🙂 Satser på at den jeg skal bake i morgen smaker atskillig bedre 😉 og ser bedre ut 🙂
Jeg har aldri brukt noe annet enn sukker i kaker. Men mener å ha sett på tv at bakst med søtningstoff ikke er av det letteste man kan gjøre. Kjedelig når man ikke får til bakst. Jeg slet litt med mine sukkerbrød som blir veldig høye bestandig, og der var det bakepulver som var utgått på dato som var synderen. Jeg trodde jo at bakepulver holdt seg evig. 🙂
Trulte H:
Det trodde jeg og faktisk 🙂
Har skjønt det at sukkererstatningene ikke er helt gode der nei …