Et lite hjelpeoppdrag og et bloggtreff

Som jeg fortalte om i forrige innlegg reiste vi for 2 uker siden opp til Førde og Jølster for å besøke gamle venner og kjente. En av de vi besøkte, var en veldig god venninne fra mange år tilbake. Hun stilte opp og åpnet leiligheten for 3 av oss 🙂 Eldstemann reiste rundt og besøkte sine venner og ville ikke være med mor og far … ikke uventet da han er 17 år 😉

Min venninne  hadde et strikketøy liggende. Og nysgjerrig som jeg er så spurte jeg jo hva det skulle bli. Hun forklarte at det skulle bli en babyjakke som hun skulle ha som modell i butikken. Men den kom nok aldri til å bli ferdig konkluderte hun med. Selvfølgelig så lurte jeg jo på hvorfor ikke …. Hun hadde strikket ferdig bolen så den var klar. Hun hadde også gjort ferdig en arm, men det var ett eller annet som ikke stemte på den. Men jeg måtte gjerne prøve meg jeg fikk jeg beskjed om 😉

Jeg studerte oppskriften og fant ut at jeg skulle prøve og se om jeg fikk en annerledes arm enn henne, så jeg satte i gang. Oppskriften var litt vag på beskrivelsen, men jeg prøvde å følge den bokstavelig! 

Da jeg var ferdig med den første armen, og fikk sjekket den mot bolen samt den armen hun hadde strikket så fant vi ut av hva hun hadde gjort feil. Raglanfellingen ble for lang, men kunne misforstås i beskrivelsen. Siden jeg hadde funnet ut av det, fikk jeg i oppdrag og strikke arm nr. 2. Tok på meg den «jobben» også 😉

Synes det var flott at jeg kunne hjelpe henne som takk for at hun stilte opp for oss 🙂

Når armene var ferdige så hev jeg meg over lommene som også skulle være med på jakka.

Delene er strikket i dobbelt Mio, som er et tynt merinoull-garn. Utrolig mykt og godt 🙂

Monteringen overlot jeg til henne 😉 

Innimellom strikkingen møtte jeg en bloggvenn, nemlig http://gretashobby.blogg.no/. Mannen min kjenner henne fra før, og jeg har såvidt truffet henne for mange år siden. Da jeg startet bloggen min var hun den største inspirasjonskilden min 🙂 En utrolig hyggelig dame og meget habil strikker 🙂 Her kan du se hennes innlegg om treffet 🙂

Vi fikk møtt flere venner fra tiden vi bodde i området og det var veldig hyggelig 🙂

 

#Mio #Babyjakke #Hjelpestrikker #UklarOppskrift #Vennebesøk #Bloggtreff

 

6 kommentarer til «Et lite hjelpeoppdrag og et bloggtreff»

  1. Å, så flott at ho fikk hjelp. Godt også når man har gode venninner som man kan dele felles interesser med. 🙂
    Det garnet så veldig godt ut. Har aldri hørt om det. Hvem forhandler det?

  2. Så kjekt å kunne hjelpe hverandre slik 🙂 Det er kjekt å treffe både gamle og nye venner. Vi var i Bergen forrige uke og traff venner der. Kos! 🙂

  3. Kjekt å kunne vere til hjelp ja. Kanskje du får bilde av det ferdige plagget så du kan legge det ut her?.
    Det var veldig kjekt å treffe deg. Regner med at vi får til flere treff, spes etter at vi flytter. Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *