Sokkestrikk … noe å glede seg til?

Søndag 28. juni måtte jeg finne noe enkelt og greit som jeg kunne strikke på, for da var jeg ferdig med alle «ekstra-oppdrag» som jeg har fortalt om her og her. Var ikke helt motivert for et stort prosjekt der og da …

Da jeg pakket for å gjøre klart til turen, lette jeg gjennom noe av garnet for å finne noen alternative prosjekt jeg kunne holde på med hvis behovet meldte seg. Jeg sto med to VikingRaggen nøster i hendene når sønnen kom forbi. Han har ønsket seg sokker og jeg har lovt å strikke det til ham. Siden jeg sto med et rosa sjattert nøste og et lilla sjattert nøste i hendene så slang jeg ut for fleip til ham … «sokker til deg» og viftet med de to nøstene jeg sto med:

Bilde lånt fra Viking-garn:

 

--

Det jeg ikke hadde ventet var at sønnen tok meg alvorlig. Han pekte på det rosa nøstet og sa at han ville ha sokker i det garnet. Jeg kunne knapt nok blitt mer overrasket enn det … han valgte rosa!!

I oppskriften står det oppgitt pinne 4,5 og 5mm så det er passelig tykt garn!

Startet og strikke et stykke utpå søndagen og innimellom strikkingen benyttet jeg muligheten til å se på endel quilte-blader som min venninne har en haug av. Vi har noen felles interesser og det er strikking, hekling og lappeteknikk. Hun har holdt på en del lenger enn meg med lappeteknikk og hun har laget mye fint opp gjennom årene jeg har kjent henne 🙂

Det er alltid gøy å se om en kan finne noen ideer eller litt inspirasjon.

Utpå kvelden fikk jeg strikket ferdig sokk nr. 1 i str. 48.

Garnet lagde et utrolig tøft mønster 🙂

Jeg har tidligere kvidd meg for å hive meg på sokkestrikk, synes det tar sånn tid. Men det gikk jammen meg fort å få strikket nr. 1. … Kanskje nr. 2 går kjapt også? Oppskriften på banderolen/magebåndet på garnet var i hvert fall veldig fin å følge 🙂

#Sokkestrikk #VikingRaggen #Rosa #Quilteblader #Inspirasjon

8 kommentarer til «Sokkestrikk … noe å glede seg til?»

  1. frodith:
    Så heldig du er. Min farmor strikket sokker til oss, men hun døde for noen år tilbake, så nå må jeg strikke selv skal det bli noen …
    Ha en flott dag!

  2. Så fin rosa, lange sokker. :). Ja, noen ganger overasker de, de ungene.
    Så deilig å treffe andre med samme interesser. Godt å ha noen som forstår lidenskapen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *