Strikkedager på Sjølingstad Uldvarefabrik

Tenke seg til at det er gått snart en måned siden jeg var på Strikkedager hos Sjølingstad Uldvarefabrik utenfor Mandal. 

Fredag 11. september var det «Strikk Innom» fra kl 18 – 21 og lørdag 12. september var det «Strikkelørdag»

Vi ble to som reiste sammen dit for å kose seg med en strikkehelg 🙂 Og så var vi så heldige at vi traff flere av jentene som vi ble kjent på Strikkefestivalen i Oltedal. Det er en munter og herlig gjeng å tilbringe tid sammen med!

Det var flere utstillere som hadde salgsboder, bl.a. Karmin (garnbutikken i Kristiansand) , Telespinn (et gårdsspinneri i Telemark som har spesialisert seg på mohair fra geit), Hillesvåg Ullvarefabrikk, Hønemors Fryd (garnbutikken i Mandal) og Salvesen Libris (bokhandel i Mandal) som hadde et rikholdig utvalg av håndarbeidsbøker 🙂 Rene paradiset det .. hehehe Og så var det jo Sjølingstad Uldvarefabrik sitt eget utsalg.

Litt av utsalget til Sjølingstad Uldvarefabrik.

Så denne «Sinnasau»-jakka hengende. Den er jo stilig, og i løpet av helgen så jeg mange fargerike varianter av den 🙂

Dette er en kreativ måte og bruke opp garnrester på 😉

Vottelauget hadde pyntet treet med votter 🙂 Det ble ganske dekorativt 😉

På lørdagen presenterte Vottelauget boka si: 

Jeg fant meg et prosjekt som jeg har veeeeeeldig lyst å strikke til meg selv!! 

Jeg har hverken kjøpt oppskriften eller garnet enda, men en dag  … kanskje … den som lever får se 😉

Lørdagen sto det mer på programmet. Hillesvåg Ullvarefabrikk fortalte historien sin, Det ble vist fram noen flotte og fargerike kofter laget av Tone Loeng og Vanja Blix Langsrud. Kristin Holte holdt et foredrag om «Mønster på vandring og motiver fra folkekunsten». Tone Takle presenterte noen grunnleggende tips på hvordan man kan tegne flerfargede mønstere.

Det var ikke så mye jeg handlet på disse dagene. Mye av grunnen er at jeg ikke er så glad i den type ullgarn, hverken på grunn av følelsen jeg får når jeg jobber med det og på grunn av følsom hud som klør lett.

Men her ser dere noen oppskrifter fra Ann Myhre som jeg kjøpte, samt noen oppskriftshefter som det var noen fine prosjekter i. I tillegg kjøpte jeg vottelauget sin bok Eventyrvotter.

Det ble en koselig helg i lag med jentene 🙂

 

#Strikkehelg #SjølingstadUldvarefabrik #Eventyrvotter #Strikkekos #Strikkemønstre

6 kommentarer til «Strikkedager på Sjølingstad Uldvarefabrik»

  1. Hei. Kan tenke meg at du koste deg den strikkehelgen. Masse info og masse sosialt samver. Er ikkje alltid ein hamstrer så mye garn. Er vel litt forsiktig med å kjøpe garn eg tror klør eg og. Eg er sjølv heilt håpløs der.
    Inspirasjon fikk du hvertfall med deg. klem fra meg

  2. Så koselig! Har tenkt på det ofte at jeg skulle vært innom der, men aldri kommet så langt.
    Likte godt den sinnasau-jakka og kransen var jo stilig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *