November allerede …

Tenke seg til at vi er kommet til 8. november allerede. Og at det har gått 14 dager siden jeg var på strikkefestival i Oltedal! Herlighet hvordan tida løper …

Jeg har faktisk ikke ligget på latsiden disse to ukene, men har bare ikke kommet så langt at jeg har fått lagt ut noen innlegg. Kveldene blir litt korte innimellom 😉 Og i hvert fall når en ender opp på en av strikke eller heklegruppene på facebook, eller på Ravelry. Da fyker tida fort avgårde … Det er ikke noe man kan gjøre for ofte … Da får en jo ikke tid til å lage noe selv! 😉

Vi har snakket flere ganger på å få laget en stor nisse å ha her heime. Jeg har en oppskrift på en nisse som vi begge vil ha, men størrelsen stemmer ikke helt der. Men da jeg fant et tykkere garn mens jeg var på strikkefestivalen så øynet jeg muligheten til å starte på nissen!

Jeg startet opp med dobbelt Hobbygarn med heklenål nr. 10 og fulgte oppskriften. Syntes ikke den ble så stor som jeg ville ha den, men det er jo ikke noe problem 😉

Fant ut at jeg skulle prøve videre med Hobbygarnet, men kanskje med trippel tråd for å se om jeg kunne få den stor nok da. Ble da anbefalt å bruke Viking Alpaca i stedet for det var tykkere og ikke minst billigere. Siden Viking Alpaca superfine skal gå ut av sortimentet så ble det solgt for 10 kr nøstet på festivalen. Jeg plukket med meg alt jeg fant av grått og rødt 🙂

Prøvde meg først på å følge oppskriften og bruke dobbel tråd, 

 

men størrelsen ble omtrent den sammen som den forrige.

 

Da fant jeg ut at nå var det på tide å gå utenfor oppskriften …. Og satte i gang med dobbel Viking Alpaca og heklenål nr 10. 

Og så langt var jeg kommet da jeg gikk tom for gråfargen …. Det gjenstår en del før jeg er ferdig så nå er det bare å sjekke alle steder om de kan ha noen rester av dette garnet. Så da er det bare å krysse fingre og håpe på at jeg får tak i mer.

Det er ikke bare bare å bytte til en annen type garn for forskjellen vil jo synes på det mest synlige stedet på nissen. Men nå er jeg i hvert fall fornøyd med størrelsen så langt 😉 Og mens jeg leter etter mer garn av riktig type så er det bare å finne noe annet å holde på med inntil videre 😉

Kanskje jeg skulle fått montert ferdig de som er klare 😉

Ha en riktig flott uke!

 

 

#VikingAlpaca #Nisser #Hekling #Crochet #Tomforgarn 

8 kommentarer til «November allerede …»

 1. Helt utrolig hvordan tida går ja…og høsten har vært nydelig her 🙂 Du lager jo så mye fint :)) Fin kveld og kommende uke til deg :)))

 2. annebe:
  Det har vært en flott høst så langt 🙂 Og den er vel ikke over helt enda vel 😉
  Tusen takk 🙂 Trives godt med å holde på med sånt pussel .. hehe. En flott kveld og uke ønskes deg også Anne 🙂

 3. Å, den blir spennende å se ferdig. Det går utrolig mye garn når man hekler stort. 🙂 Ja, jeg har det som deg. Får gjort en del håndarbeid, men det bli ikke alltid like lett å finne tid til blogging. Ha en flott kveld. 🙂

 4. Hei på deg. Er nissen ferdig? Håer hvertfall at du fikk tak i mer garn. ellers er det litt dumt. Blir spennende å sjå den ferdig. Skjønner at tida ikkje alltid strekker til. Du har jo mye annet enn blogging og slikt å holde på med. Ha ein fortsatt fin dag og god uke. klem

 5. gretashobby:
  Nei, fikk dessverre ikke tak i den typen garn, så det fikk bli en av de andre i stedet. De var ikke fullt så store som den jeg hadde begynt på, men det er sånn det er innimellom.
  Det har vært travelt i høst ja. Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *