Et nytt prosjekt på nyåret

Nyttårsaften satte jeg meg ned og begynte å legge opp til vrangborden på de to genserne jeg har planer om å strikke til gutta mine 🙂

Genseren til sønnen gikk veldig fint å legge opp til:

Men jeg var mye mer spent på garnet som gubben sin genser skal strikkes i.

Alafosslopi er et islandsk ullgarn. Det kjennes tykt og stivt og kløete ut …

Jeg la opp til den størrelsen som var avtalt og fikk strikket vrangborden pluss litt til. Syntes det så ut som den ble veldig smal så jeg fikk målt på gubben. Og etter det var det bare å rekke opp det jeg hadde strikket og begynne på nytt. La ut en del masker og begynte på nytt igjen.

Strikket og strikket og kom omtrent like langt som forrige rundt. Når jeg kjente på strikketøyet så virket det så tykt og tett og når jeg fikk sjekket så hadde jeg glemt å bytte til en større pinne når vrangborden var ferdig … Og da måtte jeg jo bare rekke opp igjen … men heldigvis ikke alt denne gangen da.

Det tok litt tid, men endelig kom jeg skikkelig i gang. 

Her har jeg strikket ekstra lang bol. Nå er det armene som må strikkes før jeg får alt inn på pinnen og fortsatt her 🙂

Er i gang med den første armen.

Oppskriften til gubbens genser fant jeg i denne boka:

Bildet er kopiert fra www.birgirsdottir.no 

Genseren heter Stryta

Bildet er tatt fra boka. 

Kjenner at garnet forandrer seg litt etterhvert som jeg jobber med det. Men er veldig spent på hvordan det blir til slutt.

#Birgirsdottir #IslandskStrikk #Genser #Alafosslopi 

6 kommentarer til «Et nytt prosjekt på nyåret»

 1. Uff kjedelig å må rekke opp så mange ganger. Ser ut som det er samme genser som jeg strikket til mannen min. Garnet er litt stivt å strikke med, men blir helt annet etter den er blitt vasket. Mannen har brukt den masse. Ha en fin kveld. :-))

  1. akbhandy:
   Det er utrolig kjedelig å rekke opp. Det er heller ikke det greieste garnet å rekke opp siden det filtrer seg litt sammen, men det gikk heldigvis greit 🙂 Så flott, synes det stikker nå når jeg strikker. Ha en flott uke!

 2. Hei. eg har strikka ein genser i det garnet og eg som er veldig var for kløe, kunne nok aldri har brukt slik genser. Eg strikket den for ei frilufts njente på 20 år. Og prøvde den på da den var ferdig. Med lang arma under. Men eg tok den fort av. MEn den err kjempevarm så ndet passer nok godt til han når han er ute å padler. Dei er små i størrelsen dei oppskriftene tror eg. Blir hvertfall det for dei som ikkje strikker løst.
  Når det er sagt så er der mange flotte oppskrifter i den boka. Den står i hylla mi. Eg skal strikke no derfra om ikkje lenge, men da med ein anna garn. HA ein fin vinter videre. klem

  1. gretashobby:
   Ikke jeg heller, og er litt overrasket over at han ville ha det garnet, men det sies jo at det blir mye bedre etter vask så da satser vi på det 🙂 Hehe … ja tror nok den størrelsen var liten ja.
   Det er mye flott i den boka ja 🙂 Takk takk Greta 🙂 Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *