Årets første strikkeoppdrag

Plutselig en dag huket en av mine kollegaer tak i meg og lurte på om jeg hadde mange oppdrag for tida. Nei, sa jeg, ikke nå. Kan du strikket par votter lik de du strikket for meg sist spurte hun. Men jeg vil ha de i rødt og hvitt. Ja, ikke noe problem sa jeg 🙂

Samme kveld gikk jeg opp på loftet og fant fram de rette fargene, som jeg tilfeldigvis hadde i garnlageret mitt 😉

Disse strikkes i Drops Merino Extra Fine på pinne 3 (vrangborden) og 3,5.

Votter er veldig greit å strikke og går ganske radig. Fikk ferdig en vott rimelig kjapt og tok den med for å få prøvd at den var riktig størrelse. Og den passet perfekt 🙂 Så da var det bare å fortsette med vott nr. 2 🙂

Og godt fornøyd er jeg for at jeg husket å flytte på tommelen så jeg faktisk fikk en venstre og høyretommel 🙂 

Oppskriften fant jeg her:

Et veldig koselig mønster å strikke av. I oppskriften står det kun at man skal bruke pinne 3 og Dale Falk. Valgte og endre til pinne 3,5 siden jeg bruker Merino Extra Fine som er litt tykkere. Størrelsen ble da akkurat passe til en normal damehånd 🙂

#MerinoExtraFine #Selbuvotter #Vottestrikk #Kosestrikk #Strikking

8 kommentarer til «Årets første strikkeoppdrag»

 1. Dette er så pene votter og et riktig så flott mønster. Tenker din kollega blir fornøyd med vottene og jeg er like imponert hver gang noen strikker votter med mønster. Har aldri gjort det selv men ser for meg at dette er vrient og få til. Men flink er du og du får det til.-) En fortsatt fin kveld og en god ny strikkeuke:-)

  1. Hobbystua:
   Tusen takk Marianne 🙂
   Hun var veldig fornøyd med vottene 🙂 Det er jo så gøy å strikke med mønster, føler jeg ser framgangen på en annen måte 🙂
   Takk i lige måde 🙂 Klem

 2. HEi. Veldig fine votter. Eg og liker godt det mønsteret der. OG det garnet. Så bra at du hadde garnet i lageret ditt da. Kanskje eg skal ta med emg det mønsteret nedover hm. Ikkje pakk for mye no Greta hehe. HA ein flott dag og uke videre. Og tvi tvi med jobb søking. klem

  1. gretashobby:
   Tusen takk Greta 🙂 Hehe .. ja veldig godt garn 😉 Skjønner at du skal på tur siden det er snakk om pakking 😉 Skal du være lenge vekke? Takk takk, trenger nok det ja!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *