Jammen meg dukket det opp ett oppdrag til

Jammen meg fikk jeg forespørsel på et nytt oppdrag før helgen. Og det var jammen meg bra timing, siden jeg absolutt trengte noe annet å tenke på nå!

I disse nedgangstider så er det mye nedbemanning i de oljerelaterte bedriftene også her på Sørlandet, og denne gangen var det dessverre min tur. Fikk beskjed i forrige uke om at jeg ville få oppsigelse. Har oppsigelsestid ut april. Utrolig kjipt! Og ikke minst en tøff beskjed å få. Men hva kan en gjøre, en må bare brette opp ermene, søke på det som kommer av aktuelle stillinger og ikke gi opp. Satser på at det løser seg etterhvert.

Og av den grunn var det veldig godt å få et oppdrag som gjorde at jeg kunne koble hodet over på andre ting.

Oppdraget var grytekluter med Setesdalsmønster, gjerne med de fargene som brukes i krøll-båndet også.

Jeg hev meg over datamaskinen og tegnet og tegnet på et mønster hvor jeg kunne ha med krøll’en og. Har ikke helt funnet en god løsning enda. Har funnet flere løsninger, men det blir mye transportetappe på fargene og lange trådspenn og det er ikke ideelt, så jeg må bare jobbe litt mer med dette for å se hva jeg kan få til. Men svart og hvitt skal i hvert fall brukes.

Jeg bruker et regnearkprogram (Excel) til å tegne mønster i. Det synes jeg fungerer mye bedre en ruteark og blyant.

 

10 kommentarer til «Jammen meg dukket det opp ett oppdrag til»

 1. God kveld, det var triste nyheter med oppsigelse. Ikke så godt å bli oppsagt når man trives og har gode ordninger der man er. Kan bare forestille meg hvor hardt det må være, selvom du kanskje var litt forbredt, så blir man vel aldri nok forbredt på noe sånt. Ellers så var det lurt med regneprogram å legge mønster i. Blir spennende å se hva du får ut av dette. Kanskje du kan lage strikkebok?

  1. fjellgeitbundingen:
   Tusen takk 🙂 Det er jo klart at sjansen ble jo større for hver runde at det var min tur.
   Det er jo aldri gøy og man er aldri 100% forberedt, men en kan jo ikke gjøre annet enn å prøve å gjøre det beste ut av det. Håper bare det løser seg med jobb slik at man slipper å gå på dagpenger.
   Tror vel ikke at jeg er helt der enda, men kanskje en gang 😉

 2. Uff da det er tøff beskjed og få. Kryssr fingrene for at det skal ordne seg for deg og i mellomtiden får du trylle frem fine grytekluter.

 3. Nei, klar blir man nok aldri. Var iallefall trist, og får jo store konsekvenser for de som rammes. Sikkert mange som har hus de har kjøpt med tanke på god inntekt. Da blir det ikke så lett å gå ned i lønn..

  1. fjellgeitbundingen:
   Nei, det er ikke bare bare når inntekten reduseres så dramatisk. De fleste utgiftene forblir jo det samme. Det er mange som er i den situasjonen nå.

 4. Ja, er nå ofte ei trøst iallefall, selvom det ikke hjelper det døyt. Ofte en del man kan gjøre med forbruksvarer. Kunne kanskje vært et innlegg som kunne hjelpe flere. Er nok mange som sliter med å få pengene til å strekke til..

  1. fjellgeitbundingen:
   Det er jo som regel forbruket en får gjort noe med. I perioder så gjelder det mange ja. Det går seg til får vi satse på 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *