Adventstida

Ja,nå er vi i gang med adventstida. Det er nok mange som har et forhold til den tida, både på godt og vondt,

Jeg synes at det er en flott tid og har hvert år som mål og skulle kunne bruke den på koselig samvær og aktivitet med familien. Har mange tanker, men det blir sjelden helt som jeg har tenkt. Men så lenge vi får til å kose oss litt underveis og å bygge opp stemningen til jul så er det godt nok 🙂

Det er ikke alle ting som er klare tidlig …

Sånn som datterens julekalender 😉 Den har jeg holdt på med en stund, og den blir nok ikke ferdig i år heller … i hvert fall ikke tidsnok til årets julekalendersesong … Da er det godt at vi har en kalender til i hus, som jeg i sin tid broderte til eldstemann. Vi er så heldige å få låne den i år og 😉

Mitt mål er alltid å være klar med nyvasket hus, julegardiner, adventslys og duker klart til første helg i advent. Og så dukker det opp noen flere nisser i løpet av desember. Og i år fordelte jeg det over 2 lørdager. Forrige helg fikk jeg tatt vinduer og gardiner, og denne helgen husvasken og adventslys og duker. For meg ble det mindre stress med det og ikke minst mye mer kos 🙂 

I år gjorde jeg en liten endring på adventslysene. Jeg har brukt et av fatene som gubben har støpt i betong og pyntet det med glasstein, granbar, sopp og kongler. Og jeg ble veldig fornøyd med hvordan det ble.

Dette er første julen i dette huset og da  tar det litt tid å finne ut hvordan jeg vil ha det og ikke minst hvor ting skal stå. Men jeg konkluderte raskt med at jeg trengte en julebrikke til. Og siden jeg kan hekle den selv så er det jo veldig greit 😉

Jeg har brukt Drops Safran og heklenål 3,0 på  denne og den ble noe større enn den jeg hadde fra før. Og det gjør jo ingenting. Det var utrolig koselig å hekle litt juleting igjen. Det er nesten ett år siden sist. 

I år er det mange som skal ha forskjellige strikke-events av forskjellige slag. Både Bittami, Vanja Blix Langsrud, Järbo og LillCat Design har adventsstrikk.  Jeg kan dessverre ikke rekke alle i tillegg til gaver så jeg må bare se på hva jeg har mest lyst til å lage.  

Jeg har den siste måneden vært med på Jorid Linvik sin Nissevottestrikk og jeg mangler bare tomlene på de før de er ferdig. Kan dessverre ikke vise bilde enda, men det kommer etterhvert. Så får dere nok se hva jeg velger å følge i desember av adventsstrikkerier 😉

Håper at dere alle for en flott og deilig adventstid.

 

#Julebrikke #DropsSafran #Julehekling #Julekos #Advent 

6 kommentarer til «Adventstida»

 1. Heisan:-) Det er ikke alltid en får tiden til og gå opp med alt en har lyst og vil gjøre ,men det viktigste er kanskje nå og få ferdig det som skal gjøres til jul og så kan roen senke seg når tiden er inne for det. Syntes du har klart og få mye ferdig og bare det og få vasket vinduer og skifte gardiner er en jobb i seg selv,,og ikke minst en utakknemlig jobb også når det regner dagen etter vindusvasken. Det gjorde det for meg,,,:-) Nydelig dekorering av kransen og en pen heklet duk så dette var pent. Men godt at det blir jul flere ganger så neste jul så er nok kalenderen klar også.-)) En fortsatt trivelig kveld og fin uke.-))

  1. Hobbystua:
   Hehe … her venta det ikke til dagen etter en gang … Men jeg vet i hvert fall at de var nyvasket 😉 hehehe …
   Tusen takk 🙂 Ja, den blir ferdig en gang 😉 Kanskje allerede i år om jeg får ånden over meg …;-) Ha en flott kveld du også Marianne. Klem

 2. Skikkelig flink har du vært med å få ferdig det du tenkte til advent. Ja ja, bortsett fra adventskalenderen da. Men det rekker du før ho blir voksen :). HAn har heilt blitt bitt av basiellen mannen din med å lage ting i semtn og betong. Skikkelig tøft. Kos deg med adventstida og ikkje bit over for mye. Skal kose emg fremover eg. Heilt klart Klem

  1. Greta:
   Tusen takk Greta. Hehe … innså det temmelig fort … jeg har bestemt meg for å ikke stresse med sånne ting. Derfor ble det til at den ble utsatt litt til 😉 Hehe … ja, han får nye ideer hele tiden som må prøves ut … Takk takk. Prøver å holde det på et greit nivå så jeg kan kose meg og ikke stresse med det 🙂 Kos deg masse du og. Klem

 3. Hei, så kos å se på dine juleprosjekter. Kjenner jeg koser meg masse over å lese 🙂 Hihi, nei den adventskalenderen står nok tidelig ferdig til neste år. Hvilket mønster blir det? Godt å se flere har slike prosjekter som varer. Likte replikken: ikke i år heller 🙂

  1. fjellgeitbundingen:
   Så koselig å høre da 🙂 Det skal være en nisse med en katt i armene og noen pakker rundt … hvis ikke jeg husker helt feil 😉 Har mange langvarige prosjekter … hehehe … men må vel det 😉 Må nok innrømme at den skulle egentlig vært ferdig for 3 år siden … I fjor glemte jeg den bare …
   Men det kommer det kommer om enn ikke så fort.
   Ha en flott kveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *