Kontstrikk?! Det har jeg aldri prøvd før

Kontstrikk er noe som jeg har hatt lyst til å prøve lenge, men som jeg aldri har fått rotet meg til. I fjor kjøpte jeg meg en bok som heter Kontstrikk – Enklere enn du tror, men jeg kom allikevel ikke i gang med å prøve ut dette. Og sånn gikk no dagan …. og de går jammen meg fort 😉

Plutselig så jeg en annonse i den lokale avisa på kurs i kontstrikk. Jeg så annonsen dagen før kurset skulle holdes, så jeg hev meg rundt og tok kontakt, men da var det avlyst pga for få deltakere.

Så da ble det ikke noe den gangen heller …Kanskje det ikke var meningen at jeg skulle lære dette nå …

Bilderesultat for smiley

 

Men så fikk jeg melding om at de skulle ha nytt kurs! Og da var jeg ikke sen om å melde meg på. Fikk også med meg en av håndarbeid-vennene som hadde lyst til å bli med 🙂

Så torsdag 27. april satte vi oss i bilen og kjørte avgårde. Vi kjørte og vi kjørte og følte vi aldri kom fram. Så vi stoppet og sjekket gps og kart, og så var det fremdeles et stykke igjen å kjøre … Konkluderte med at de avstandene vi fant på Google Maps ikke helt stemte med virkeligheten ….

Men vi kom da fram i grei tid til Krydderhuset på Vatnestrøm. Der møtte vi 5 andre som også hadde lyst til å lære seg kontstrikk.

 

Det første vi fikk beskjed om var at vi måtte lære oss og strikke rett både framover og bakover …. så nå fikk å strikke bakover en helt annen betydning 😉

Etter en utrolig koselig kveld med hyggelig prat og masse latter så hadde vi fått en viss dreis på kontstrikken, samt en kjapp innføring i tvebandstrikk.

Og slik så arbeidet mitt ut et par dager etter kurset 🙂 

Jeg tok sjansen på å prøve å få med en farge til. Og foreløpig har det gått greit 🙂 Vi startet med et sjal som i utgangspunktet var ganske enkelt prosjekt for å lære teknikken, men om det blir et sjal … ja det får tida bestemme 😉 Gøy er det i alle fall 🙂

 

#Kontstrikk #Strikkingergøy 

4 kommentarer til «Kontstrikk?! Det har jeg aldri prøvd før»

  1. fjellgeitbundingen:
   Tusen takk:-) Er sokker og votter greit å strikke i kontstrikk. Har lyst til å prøve men er usikker på om jeg har tålmodighet til det …

 1. Tar litt mer tid enn vanlig, men blir jo fint da. Sokkene så strikket jeg bare brotet, og det er vel ikke mer jobb en det du visste fram på sjalet, og man kan lage votten i kontstrikk på brotet. Jeg har prøvd meg på hele votten, da jeg har kjøpt et par votter i kontstrikk som var så fine, men jeg er kun ferdig med en sokk og en vott da. Har ei venninne som har laget flere sokkepar og votter både til barn og voksen i teknikken. Ser Connie strikker fine pannebånd i teknikken i bloggen Fruens vilje…

  1. fjellgeitbundingen:
   Det høres veldig spennende ut 🙂 Synes det går fortere nå enn det gjorde til og begynne med, men det tar tid uten tvil 🙂 Men litt gøy og 🙂 Takk for tips, det skal jeg sjekke opp 🙂 Ha en flott kveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *