Småstrikk

Jeg kjøpte meg en ny bok med småstrikk i sommer. Har en «liten» frøken som trenger votter, og da fikk hun se gjennom noen av bøkene jeg har for å plukke ut noen som kunne være aktuelle. Og hun fant seg noen par,men førstevalget falt på disse. Så når vi skulle på langtur til Trøndelag i høstferien, så tok jeg med garn til å kunne strikke de. 

Egentlig ville hun ha de i lilla og hvitt. Og jeg begynte med lilla og hvit i Cotton Merino, men jeg følte ikke at jeg fikk de fine og jevne, og å gå ned i størrelse på pinnen var ikke aktuelt pga. størrelsen. Da måtte jeg finne farge- og garnalternativ av det jeg hadde med meg på tur … og da ble det Merino Extra Fine. Dessverre hadde jeg ikke med meg lilla da, men jeg hadde svart. Og det var et helt greit bytte for henne.

Så da  var det bare å sette igang, og det gikk veldig fint 🙂

…. helt til ….. jeg la vottene ved siden av hverandre …..

Oops!! Jeg hadde glemt å justere for høyrevotten ….. IGJEN!!!? 

Trodde ikke det var mulig å gjøre samme feilen enda en gang … men det var visst det! Så i stedet for ett par votter, så måtte det jo nå bli to …

2 venstrevotter og 2 høyrevotter blir til :

Eller 2 slike par 🙂

Det er altså utrolig irriterende å finne ut at man har strikket to like votter, for da var man jo ikke ferdig allikevel. Tanken på å skulle strikke 2 til er ikke mye fristende da! Men en må jo bare skal en få de ferdig.

Det er kanskje på tide og vise de fra riktig side også 😉

Oppskriften har jeg funnet i Fru Solengs Samlede Verker. Det er mye fine mønstere i den,

 

6 kommentarer til «Småstrikk»

  1. Hender man gjør samme feil gang på gang ja..hehe.. Greit å ha votter som passer på begge hender…Skikkelig fine de her ble :)))

  2. Hei, ja kjenner følelsen. Prøver nå å komme i vane for å strikke første votten fra venstre mot høyre og andre vott med å følge mønster fra høyre, for dette gjør jeg også feil i blant.. Og det er så irriterende..Ble flotte votter når de først var ferdig..

    1. fjellgeitbundingen:
      Ja, en må finne seg noen rutiner med sånne ting. I hvert fall trenger jeg å gjøre det, når jeg greier å gjøre sammen feilen to ganger … Utrolig irriterende.
      Tusen takk 🙂 Myke og gode var de og.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *