Hekseluer

Jeg merker at jeg gjentar meg igjen og igjen for tida … men den tida løper altså så utrolig fort og jammen meg er vi kommet til 21. januar 2018 allerede. Enten må jeg utnytte dagene dårlig eller så henger jeg faktisk bare ikke helt med.

Hverdagene krever sitt, med jobb og familie & hus. Siden nyttår har jeg også fått strikket litt, men har måttet regulere det litt for å unngå for mye verking i hånda. Men nå har jeg fått beskjed om at alt ser fint ut og jeg kan få lov å belaste hånden, nå er de smertene som styrer hva jeg kan gjøre. Må nok drive med en del egentrening/øvelser for å få tilbake full bevegelighet, men har merket stor forskjell etter at jeg begynte å strikke igjen 🙂 og det er jeg veldig glad for!

Men det er jo ikke det jeg skal fortelle om da …

I november fikk jeg en bestilling fra en gammel bekjent & tidligere kollega. Hun hadde sett en lue og noen votter som hun ønsket strikket. Og det er sjelden jeg sier nei til ett oppdrag.

Bestillingen lød på ett par notevotter i stor damestørrelse samt 4 hekseluer i forskjellige farger. Jeg fikk bestilt garnet fort og fikk satt i gang. Det var noen kjappe og morsomme luer å strikke. Oppskriften finner du i boken «Fru Solengs Samlede Verker». Masse fint der.

Luene er strikket i Drops Merino Extra Fine på pinne 4.

Jeg fikk også begynt på den første notevotten, men så var jeg uheldig på glatta og da det ble ikke noe strikking på en stund. Heldigvis var luene det viktigste for mottakeren og de var jo allerede ferdig så de kom fram i greit tid til jul 🙂 Vottene var ikke noe som hastet så de kunne jeg strikke ferdig når jeg var klar igjen. Det var utrolig koselig med tilbakemelding om at luene ble veldig godt mottatt, og da er jo selvfølgelig jeg kjempefornøyd!

Nå er jeg straks ferdig med vottene og da gjenstår det kun noen tomler. Litt knotearbeid som krever litt mer av hånda, men jeg er nok snart klar med de og.

Nå sitter jeg og skriver dette innlegget på en lånt pc. Heime er vi uten strøm og vann på 2. døgnet. Men så lenge en har vedfyring, primus, mat og stearinlys og tilgang til snø (som smeltes til vann) så er det ingen fare. Vi har det bra 🙂

Egentlig litt koselig også uten diverse duppeditter som krever tid. Men må jo innrømme at å få dusjet var utrolig deilig 😉

Ønsker alle en flott uke og håper at dere har det bra.

 

 

#Hekseluer #FruSoleng #DropsMerinoExtraFine #Luestrikk #Vottestrikk

8 kommentarer til «Hekseluer»

  1. Hei, så fine luer du har laget. De har jeg aldri sett før, men har ikke den strikkeboka selv, men har noen andre mønstre av henne. Skjønner godt de bel godt mottatt. Hører du har hatt litt av hvert ekstra å bale med på hjemmefronten. Hva hadde skjedd med strøm og vann? Også på samme tid da..Bra det er i orden igjen, og at hånda de er bedre.Armene er man jo helt avhengige av..

    1. fjellgeitbundingen:
      Tusen takk 🙂 Her kom det så mye snø at trærne lagde litt trøbbel med strømforsyningen. Siden vi har brønnvann og elektrisk pumpe på den så var vi uten strøm og vann i halvannet døgn nå i helgen. Men vi har hatt det fint, måtte bare gjøre ting på en litt annerledes måte enn ellers og være litt kreative 😉
      Ja, er utrolig avhengig av armen. Kjenner at det går framover, selv om det vil ta litt tid før jeg kan belaste fullt. Men er veldig glad for at den fungerer ganske greit 🙂

  2. Dagene går fort ja..:)) De luene var skikkelig fine :)) Hørtes tungvint ut..men det meste går for en periode.. Ønsker deg en fin dag videre <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *